Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου, 2023

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για Ρουπακιώτη

Στην γωνία περιμένει η κυβέρνηση τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη. Κοινώς, δεν βλέπω τον Ρουπακιώτη να διατηρεί την καρέκλα του στο υπουργείο όταν θα γίνει ανασχηματισμός.

Οι άγριες κυβερνητικές διαθέσεις κατά του “Δημαρίτη” υπουργού φανερώθηκαν χθες με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Παναγιώτη Μπαλτάκου ο οποίος με ύφος πρωθυπουργού και άνω, άδειασε τον Ρουπακιώτη υπενθυμίζοντάς του ότι για να καταθέσει νομοσχέδιο κι εν προκειμένω το αντιρατσιστικό θα πρέπει να περάσει πρώτα από τον ίδιο!.

Στην ανακοίνωσή του ο Μπαλτάκος αφού διαψεύδει φήμες πως το αντιρατσιστικό κατατέθηκε, φήμες τις οποίες εμμέσως αποδίδει στον υπουργό, το περιγράφει ως ένα ημιτελές σχέδιο που έχει τρύπες και νομικά κενά. “Την Παρασκευή 10 Μαΐου προσκομίσθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς ενημέρωσή μας, ανυπόγραφο σχέδιο του νομοσχεδίου, μη συνοδευόμενο από έκθεση συνεπειών της ρύθμισης, έκθεση τροποποιούμενων-καταργούμενων διατάξεων και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους” αναφέρεται στην ανακοίνωση Μπαλτάκου, με την οποία γίνεται το “θάψιμο” στον υπουργό.

Μία ημέρα πριν , ο Ρουπακιώτης είχε ενημερώσει επισήμως, στα γραφεία της, την ΔΗΜΑΡ ότι το αντιρατσιστικό προχωράει και ότι πολύ σύντομα θα κατατεθεί. Τί ενόχλησε τον Μπαλτάκο, δηλαδή το Μαξίμου; Τίποτα ιδιαίτερο! Απλώς, ο υπουργός βρίσκεται στο στόχαστρο ήδη από την κόντρα του με τον Αντώνη Μανιτάκη, ενώ ως γνωστόν βρίσκεται στο μάτι και του Γιάννη Στουρνάρα…

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner