Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξένοι “Μπαχαλάκηδες” ακτιβιστές στην Ειδομένη, όπως και στις Σκουριές!

Πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία του Κιλκίς η παρουσία και η δράση ξένων ακτιβιστών, κυρίως Γερμανών, στο πλευρό των δοκιμαζόμενων προσφύγων και μεταναστών, που βιώνουν το δικό τους Γολγοθά στα Ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Αυτά τα ερωτηματικά για τους μπαχαλάκηδες και την γενικότερη δράση άρχισαν να γίνονται βουνό μετά την Καθαρά Δευτέρα, όταν σημειώθηκε η απόπειρα μαζικής εξόδου προσφύγων στα Σκόπια μέσω παραποτάμου του Αξιού.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι απορίες για το ίδιο θέμα άρχισαν να έχουν οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ. Όταν οι απορίες αυτές απόκτησαν χαρακτήρα δημοσιογραφικής έρευνας τότε διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι ξένοι ακτιβιστές:

• ξεσήκωναν τους πρόσφυγες με ψευδής πληροφορίες
• τους παρακινούσαν να κλείνουν δρόμους βάζοντας μπροστά μητέρες με παιδιά
• ήταν πολύ καλά οργανωμένοι και εξοπλισμένοι με τεχνολογικά μέσα αιχμής
• ήταν πολύ επιθετικοί απέναντι στα ΜΜΕ και σε όποιους γενικότερα είχαν κριτική θέση απέναντι στη δράση και την συνολική παρουσία τους
• τις περισσότερες φορές είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους

Αυτές οι καταστάσεις είναι πρωτόγνωρες για όσους βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ειδομένη και παρακολουθούν πιο στενά τις ΜΚΟ, τους εθελοντές και τους αλληλέγγυους που βρίσκονται εκεί.

Αυτές οι εικόνες που αποκάλυψε ένα ρεπορτάζ της τηλεόρασης του Άλφα είναι εξαιρετικά οικίες και γνώριμες στους κατοίκους της ΒΑ Χαλκιδικής και τους εργαζόμενους στα μεταλλεία.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα τελευταία 4 χρόνια η ΒΑ Χαλκιδική σφύζει από τον «τουρισμό» των ξενόφερτων μπαχαλάκηδων ακτιβιστών, που στέκονται στο πλευρό των ντόπιων αντιδρώντων στην μεταλλευτική δραστηριότητα.

Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, ξένοι ακτιβιστές παρέλασαν αυτά τα χρόνια από τις Σκουριές, την Ιερισσό και την Μ. Παναγία παραδίδοντας μαθήματα αντιμεταλλευτικού ακτιβισμού.

Μάλιστα, το καλοκαίρι του 2015 συνελήφθησαν 69 ξένοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν σε πολύ σοβαρά επεισόδια που έγιναν έξω από το εργοτάξιο, στην πλειοψηφία τους γερμανοί, όπως και στην Ειδομένη, κατά σύμπτωση!

Όσοι δημοσιογράφοι πιστεύουν στις… συμπτώσεις δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τις Σκουριές, είτε την προσεχή Παρασκευή το απόγευμα, που έχει προγραμματισμένη πορεία κατά της επένδυσης και την διοργανώνει «η νεολαία της Ιερισσού κατά του χρυσού».

Ο «καρπός» της 4ετούς antigold ακτιβιστικής εκπαίδευσης, έτσι όπως τον ζήσαμε στα τέλη του περασμένου Γενάρη όταν νεαρά παιδιά πρωταγωνίστησαν στο ρίξιμο του φράχτη του εργοταξίου.

Είτε το καλοκαίρι, όπου η περιοχή κατακλύζεται από ξενόφερτους ακτιβιστές και μπαχαλάκηδες, οι οποίοι στα κάμπινγκ τους προετοιμάζουν δράσεις στις Σκουριές και προγράμματα κατήχησης στους ντόπιους ακτιβιστές.

Ας έρθουν τα ΜΜΕ και οι δημοσιογράφοι της Ειδομένης να μας πούν αν βλέπουν τις ομοιότητες που παρατηρούμε εμείς με τις Σκουριές. Aυτοί ίσως καταλάβουν πολλά περισσότερα από εμάς.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων