Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Ξέρουν από ΕΣΠΑ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;

Την παράσταση της επικαιρότητας αναμφίβολα κλέβουν οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Η παρουσία των τρακτέρ πληθαίνει στους δρόμους (και θα αυξηθεί περαιτέρω) και σχεδόν όλοι αναμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από το Κατάρ για να επιληφθεί του θέματος. Αυτός και οι αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Διότι μην έχετε αμφιβολία ότι τούτη τη φωτιά θα αναλάβουν αυτοί να τη σβήσουν. Κάτι που επιθυμούν διακαώς οι αγροτοσυνδικαλιστές οι οποίοι δείχνουν να θεωρούν χάσιμο χρόνου να μπουν σε διαδικασία συζήτησης με το καθ’ ύλην αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Η συμπεριφορά της πολιτικής του ηγεσίας και δη του υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη έχει προφανώς ενοχλήσει τη βάση. Ενόχληση που έχει εισπράξει η ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ, γι’ αυτό και πριν ξεκινήσει η περίφημη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτικών οργανώσεων, έσπευσε να ασκήσει οξεία κριτική για την….απουσία του έργου του. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι δηλώσεις δεν περιορίστηκαν στις κάμερες (για το θεαθήναι που λένε…). Πληροφορίες λένε ότι όταν έκλεισε η πόρτα της συνεδρίασης η ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ τα είπε κατά το κοινώς λεγόμενο «χύμα», εγκαλώντας μάλιστα τον κ. Τσαυτάρη ότι εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα, φροντίζοντας να απαξιώσει (ισορροπίες φαίνεται και στο κράξιμο…) λίγο και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο (αλλά χωρίς αναφορές).

Πάντως το πιο ανησυχητικό από όλα είναι η αναφορά που έκανε για τη χαμηλή απορροφητικότητα του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013. Αν πράγματι η απορροφητικότητα είναι τόσο χαμηλή και κινδυνεύουμε να επιστρέψουμε κονδύλια στην κοινότητα, την ώρα που κάνουμε «κρα» για επενδύσεις, τότε υπάρχει θέμα μεγάλο. Πολύ μεγάλο…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων