Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Ξύλο στους Πρόσφυγες ή Όταν ο Τσίπρας επισκέφθηκε τη Λέσβο

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ήλθαν στη δημοσιότητα και κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω διαδικτύου οι εικόνες ντροπής με αστυνομικό να κλωτσά μετανάστες στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη. Μάλιστα οι εικόνες αυτές καταγράφηκαν τις ώρες ο που ο Αλέξης Τσίπρας επισκεπτόταν το νησί μαζί με τον καγκελάριο της Αυστρίας, Φάιμαν.

Τις φωτογραφίες ανέβασε στη σελίδα του στο Facebook ο Saverio Serravezza, ενώ μέσω Twitter ο δημοσιογράφος Olivier Drot, κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό πως δεν μπορεί ή δεν θέλει να ελέγξει την ελληνική αστυνομία. Σύμφωνα με τον Saverio Serravezza, στον προσφυγικό καταυλισμό της Μόριας φιλοξενούνται μη Σύροι πρόσφυγες, Αφγανοί, Ιρακινοί και άλλων εθνικοτήτων, αφού οι Σύροι βρίσκονται στο Καρά Τεπέ, εκείνο που επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας με τον Βέρνερ Φάιμαν και έβγαλε φωτογραφίες και συνομίλησε μαζί τους.

Η διαφορά είναι ξεκάθαρη ανάμεσα στις εθνικότητες και φυσικά όχι τυχαία. Ενώ ακόμη και οι συντηρητικές δυνάμεις στην Ευρώπη έχουν ευαισθητοποιηθεί απέναντι στο δράμα των προσφύγων χωρίς ωστόσο να ενσκήπτουν και στο μεταναστευτικό. Ο διαχωρισμός έγινε ανάμεσα σε πρόσφυγες πολέμου, αυτού που τώρα μονοπωλεί τα μέσα διεθνώς και στους άλλους μετανάστες, οικονομικούς και άλλους. Αυτή όμως είναι η κριτική που κάνει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, ο οποίος αγγίζει πολλές φορές και τα όρια του εθνικισμού. Αποτελεί δηλαδή μάλλον ντροπή για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργό αυτή η ομοιότητα.

image04

image03

image02

image00

image01

Πηγή φωτογραφιών Eurokinisi

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων