Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Κυκλοφορήστε ελεύθερα και… γυμνόστηθη στη Νέα Υόρκη

Μια δικαστική απόφαση της 7ης Ιουλίου 1992 στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης αναγνωρίζει το δικαίωμα στις γυναίκες, εις το όνομα της ισότητας των δύο φύλων να μπορούν να κυκλοφορούν γυμνόστηθες στο δρόμο. Ποτέ όμως δεν αναγνωρίστηκε και δεν εφαρμόστηκε αυτή η απόφαση από τις αστυνομικές αρχές της πόλης!

Χάρη στην 46χρονη καλλιτέχνιδα / ακτιβίστρια Holi van Voast, όλα τα αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης έλαβαν σχετική εγκύκλιο η οποία αναφέρει ότι «κανένα πειθαρχικό μέτρο δεν πρέπει να επιβάλλεται απέναντι σε άτομα, άνδρες ή γυναίκες, που κυκλοφορούν δημοσίως χωρίς να φορούν τίποτα από τη μέση και επάνω. Οι γυναίκες που κυκλοφορούν γυμνόστηθες δεν διαπράττουν κανένα έγκλημα» ανέφερε ρητώς το υπόμνημα.

Ωστόσο αυτό το δικαίωμα δεν αναγνωριζόταν στην πράξη από την αστυνομία που συχνά συλλάμβανε την 46χρονη ακτιβίστρια η οποία αρέσκεται να κυκλοφορεί στους δρόμους της Νέας Υόρκης με παντελόνι και καουμπόικο καπέλο, ένα ζωγραφισμένο μουστάκι, αλλά… γυμνόστηθη.

Η 46χρονη καλλιτέχνιδα είχε συλληφθεί αμέτρητες φορές για προσβολή της δημοσίας αιδούς επειδή κυκλοφορούσε γυμνόστηθη, όταν σε μία από τις πολλές της προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα, ανακάλυψε και επικαλέστηκε σχετική δικαστική απόφαση περί ισότητας που είχε ψηφιστεί πριν από 21 ολόκληρα χρόνια από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης! Οι αστυνομικοί, αφού επιβεβαίωσαν το αληθές της σχετικής απόφασης, αποτάθηκαν στη δικαιοσύνη η οποία τους απάντησε με την προαναφερθείσα εγκύκλιο!

Όπως γράφει η Liberation ένα υπόμνημα που εστάλη στα αστυνομικά τμήματα της Νέας Υόρκης υπενθυμίζει στα 34.000 μέλη της NYPD ότι Σύμφωνα με την ίδια την καλλιτέχνιδα, «δέκα φορές», έχει συλληφθεί, μπει σε κρατητήριο και κατηγορηθεί για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Στις 15 Μαΐου κατέθεσε διαμαρτυρία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης εναντίον τόσο της Αστυνομίας όσο και του Δήμου, ενέργεια που ανάγκασε στις αρχές να στείλουν το σχετικό υπόμνημα υπενθύμισης προς τους 34.000 άνδρες και γυναίκες αστυνομικούς της αμερικανικής μητρόπολης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων