Τετάρτη, 10 Αυγούστου, 2022

Κωνσταντοπούλου: Ελπίζω να μην εισβάλουν τα ΜΑΤ στην επιτροπή χρέους

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Καλά κρατεί η διαμάχη Κωνσταντοπούλου και Βούτση, δηλαδή της πρώην και του νυν προέδρων της Βουλής. «Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα και εγκληματικότητα των μέτρων», σημείωσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μέσω twitter.

Αυτό ήρθε ως απάντηση στην απόφαση του κ. Βούτση για διάλυση της Επιτροπής Χρέους της οποίας εμπνευστής και πρόεδρος ήταν η κα Κωνσταντοπούλου. Η επίθεση της κας Κωνσταντοπούλου είχε αποδέκτη και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Μόλις έμαθα από τα ΜΜΕ ότι ο κ. Βούτσης τίμησε την σημερινή απεργία κατά των Μνημονίων καταργώντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Προφανώς δεν αντέχει ο Τσίπρας στην ιδέα ότι θα συνεχιστούν οι αποκαλύψεις για την αντισυνταγματικότητα κ εγκληματικότητα των μέτρων. Η επίσημη απάντηση της Επιτροπής θα έρθει όταν ενημερωθούν επισήμως κ νομίμως τα μέλη της. Και δεν θα αρέσει στους νεομνημονιακούς. Μέχρι τότε ελπίζω να μην απεργάζονται και εισβολή των ΜΑΤ στα γραφεία της Επιτροπής. Κύριοι νεοΜνημονιακοί, ο αγώνας για το λογιστικό έλεγχο κ διαγραφή του χρέους ούτε ξεκίνησε ούτε θα λήξει με απόφαση Προέδρου Βουλής. Ξεκίνησε απ’την κοινωνία, που σας έχει απέναντι, την κοινωνία, την οποία στήσατε στο απόσπασμα. Η κοινωνία δεν καταργείται με απόφασή σας», έγραψε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

HTML tutorial

Η κυβέρνηση έχοντας μία ασθενική αντιπολίτευση από τα αριστερά της, είτε λόγω των προτεραιοτήτων του ΚΚΕ αλλά και του περιορισμένου χώρου που του δίνεται στα ΜΜΕ, έχει η δυνατότητα να παίρνει αποφάσεις οι οποίες δεν συναντούν ιδιαίτερη αντίσταση και κριτική στο κοινοβούλιο. Μία τέτοια απόφαση ήταν και η κατάργηση της επιτροπής ελέγχου του δημοσίου χρέους. Την ώρα που γράφεται το άρθρο, η πιο πρόσφατη δημοσίευση στο λογαριασμό της κας Κωνσταντοπούλου είναι λινκ με το πόρισμα της επιτροπής, το οποίο μάλιστα σε διάφορες εκδηλώσεις της Λαικής Ενότητας μοιράζεται και δωρεάν έντυπο.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων