Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Κώστας Χατζής – Πέγκυ Ζήνα: Η συναυλία του καλοκαιριού!‏

Κώστας Χατζής και Πέγκυ Ζήνα συναντήθηκαν στη Σύρο για μια μοναδική συναυλία. Στις 28 Ιουλίου, στο χώρο πολιτισμού «Μάνος Ελευθερίου», οι δύο καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους συνθέτοντας μια αξέχαστη μουσική βραδιά.

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στον λαϊκό κιθαρωδό και τραγουδοποιό Κώστα Χατζή, ο οποίος συνόδεψε με την κιθάρα του τη φωνή της Πέγκυς Ζήνα, ενώ ερμήνευσε και ο ίδιος δικά του γνωστά τραγούδια.

Ο Κώστας Χατζής γεννήθηκε στη Λειβαδιά το 1936 και κατάγεται από οικογένεια τσιγγάνων λαϊκών μουσικών. Την πρώτη του εμφάνιση την έκανε το 1961 στη Πλακιώτικη μπουάτ «Τιπούκειτος» του Μπουκουβάλα και από τότε η φωνή του και η μουσική του ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και αλλού. Εκφραστής της κοινωνικής, ρομαντικής και ανθρωπιστικής μπαλάντας ερμήνευσε στη συναυλία τραγούδια του, αγγίζοντας πολλές πτυχές την ανθρώπινης ύπαρξης και καταφέρνοντας να αποσπάσει το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Η Πέγκυ Ζήνα, βαθιά συγκινημένη στο μουσικό ταξίδι της με τον Κώστα Χατζή, τραγούδησε με επιτυχία όλα τα τραγούδια του, στα οποία τη συνόδευε με την κιθάρα και την βαθιά φωνή του. Ακόμα και δικά της τραγούδια ερμήνευσε με μία έντονη διάθεση, θέλοντας έτσι να ευχαριστήσει το κοινό!

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια που ακούστηκαν στη συναυλία ήταν: «Η Γαλαρία», «Σ΄ αγαπώ», «Ξέχασέ με και προχώρα», «Δε θέλω γράμμα», «Κι όμως σ΄ αγαπώ», «Κι ύστερα» και άλλα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων