Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023

Κωστής Χατζηδάκης:Η κυβέρνηση εξαπάτησε τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ

Η κυβέρνηση κορόϊδεψε τους συμβασιούχους στους ΟΤΑ, τούς είπε για μονιμοποίηση παρά τις προβλέψεις του Συντάγματος, και τώρα κατηγορεί τη ΝΔ ότι προκαλεί την απεργία… Είναι κυβέρνηση σε ζάλη», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

«Η ΝΔ δεν ώθησε κανέναν σε απεργία? Μετά τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν συνέχιση των κινητοποιήσεων με “λευκό” της ΔΑΚΕ. Προφανώς διαφωνούμε με τη ΔΑΚΕ, έχει απόλυτη αυτονομία και διακριτή πορεία. Και εγώ έχω δεχθεί επιθέσεις από τη ΔΑΚΕ, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως ανέφερε, η κυβερνητική τροπολογία για τους συμβασιούχους δεν είναι ικανοποιητική. «Να εφαρμοστεί η επιταγή του Συντάγματος να τελειώνουν οι συμβάσεις και κάθε 8μηνο να έρχονται άλλοι συμβασιούχοι και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη πρέπει να δοθεί σε μονιμότερη βάση η δυνατότητα στους δήμους να κάνουν ό,τι θέλουν οι ίδιοι για την καθαριότητα, επιλέγοντας και ιδιώτες. «Το ζήτημα είναι ποια γάτα πιάνει ποντίκια, όχι αν είναι μαύρη ή λευκή? Έχει πρόβλημα και με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους;», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για τον Πάνο Σκουρλέτη που έχει τεθεί κατά των ιδιωτών στην καθαριότητα.

 

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner