Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Κυκλοφόρησε το βιβλίο της μητέρας της Ρίβα Στέενκαμπ

Η Τζουν Στέενκαμπ μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ που δολοφονήθηκε από τον Όσκαρ Πιστόριους στο σπίτι του στην Νότια Αφιρκή τον Φεβρουάριο του 2013 και ο οποίος καταδικάστηκε σε μόλις 3 χρόνια φυλάκιση, προχώρησε στην έκδοση βιβλίου, προκειμένου να διηγηθεί την δική της πλευρά της ιστορίας.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου στα βιβλιοπωλεία της Νότιας Αφρικής και έχει τίτλο «Ρίβα, η ιστορία μιας μητέρας». Εκεί η Τζουν Στέενκαμπ αναφέρει πως δεν πιστεύει τον Όσκαρ Πιστόριους πως δεν ήξερε ότι ήταν η κόρη της κλειδωμένη στο μπάνιο όταν πυροβόλησε, αλλά κάποιος διαρρήκτης. Επίσης, αναφέρει στο βιβλίο της πως νιώθει «απογοητευμένη» από το δικαστικό σύστημα της χώρας.

«Ούτε μία από τις πράξεις του δε υποδεικνύει ότι ένιωσε προστατευτικότητα απέναντι της», γράφει η Τζουν. «Έκαναν έναν πολύ άσχημο καυγά κι εκείνη κλειδώθηκε στο μπάνιο. Πιστεύω πως πυροβόλησε μία φορά και μετά έριξε και τις υπόλοιπες, όταν συνειδητοποίησε ότι αν την άφηνε τραυματισμένη θα έλεγε σε όλους τι είχε συμβεί», συνεχίζει.

«Ήταν άτυχη η Ρίβα που τον γνώρισε. Αυτός αργά ή γρήγορα θα σκότωνε κάποιον» αναφέρει ακόμα η Τζουν.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων