Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης – Εμανουέλ Μακρόν: Οι δηλώσεις τους πριν από τη συνάντηση

Οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Εμανουέλ Μακρόν θα προηγηθούν της κατ’ ιδίαν συνάντησής τους, στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

“Να ευχαριστήσω την Ελλάδα για την αλληλεγγύη που δείξατε το καλοκαίρι με τις πυρκαγιές. Η Ελλάδα μας βοήθησε κα θα ήθελα να σας ευχαριστώ για την απτή κίνηση αλληλεγγύης. Δεν θα την ξεχάσουμε”, είπε αρχικά ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Και συνέχισε: “Στηρίζουμε πλήρως – και το λέω με μεγάλη σαφήνεια- την Ελλάδα. Αυτή η στρατηγική σχέση δεν θα επιτρέψει να γίνει καμία αναταραχή στην Ανατολική Μεσόγειο”.

“Είναι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι ξανά στο Παρίσι εν μέσω μίας ενεργειακής, πληθωριστικής επίθεσης που δέχεται η ήπειρος μας. Οι κρίκοι της Ιστορίας και του πολιτισμού που μας ενώνονυν πληθαίνουν συνεχώς. Πέρυσι, το Παρίσι βοήθησε καθοριστικά την πατρίδα μου στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Φέτος ήταν η σειρά της Ελλάδα να δείξει την αλληλεγγύη της. Οι δύο χώρες μας συνεργάζονται και στην Άμυνα”, είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Πηγή: newsit.gr

mastografia_banner

σχετικα αρθρα

voucher_banner

ροη ειδησεων

mastografia_banner