Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Η κυβέρνηση εξετάζει να ανοίξουν νωρίτερα εστιατόρια και καφετέριες

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει νωρίτερα η εστίαση, σύμφωνα με δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα.    Συγκεκριμένα, για το αν θα ανοίξουν νωρίτερα τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα συγχρωτισμού ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι έχει τεθεί αυτός ο προβληματισμός εδώ κι αρκετές ημέρες.   «Επειδή είναι κλειστά τα καταστήματα εστίασης, είναι λίγος ο χρόνος όπου όλοι θέλουν να βγουν από το σπίτι και συνωστίζονται όλοι μαζί.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα τα καταστήματα αυτά ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη διασπορά του κόσμου και σε χώρο και σε χρόνο». Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα το ζήτημα έχει τεθεί στην επιτροπή ειδικών.    Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πέτσας, από την εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα εξαρτηθεί και το τι θα συμβεί τελικά και πότε ακριβώς θα ανοίξουν τα συγκεκριμένα καταστήματα.

«Σε κάθε περίπτωση αυτό που είναι κομβικό είναι η ημερομηνία της 18ης Μαΐου» τόνισε, για την ημερομηνία «απελευθέρωσης» των μετακινήσεων μεταξύ νομών.   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε ανοιχτό και το ενδεχόμενο να «ανοίξουν» νωρίτερα και στα μεγάλα νησιά (Κρήτη, Κέρκυρα, Ρόδος), λόγω των αναπτυγμένων τουριστικών υποδομών.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων