Τετάρτη, 29 Ιουνίου, 2022

Λαφαζάνης στο CNBC: Δεν θα διστάσουμε να φύγουμε από την Ευρωζώνη αν χρειαστεί

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σε συνέντευξή του στο CNBC ο Επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ήταν ξεκάθαρος ως προς τις διαθέσεις του απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους.

«Αν είναι απαραίτητο προκειμένου να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας, δεν θα διστάσουμε να εγκαταλείψουμε την ζώνη του ευρώ και να πάμε σε εθνικό νόμισμα» σημείωσε. Μάλιστα τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αυτές οι ενέργειες θα είναι μια κόλαση για την Ελλάδα «όπως υποστηρίζουν οι προπαγανδιστές της Ευρωζώνης».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εγκατέλειψε όλες τις προγραμματικές του δεσμεύσεις και δέχθηκε μία συμφωνία που «μπορεί να δώσει τη χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία» δεδομένων των περαιτέρω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις που επιβάλει.

«Εγκατέλειψε όλες τις θεμελιώδεις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και αποδέχθηκε μια δανειακή συμφωνία που περιλαμβάνει καταστροφικές πολιτικές- μεταξύ των οποίων μειώσεις μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι οποίες μπορούν να δώσουν τη χαριστική βολή στην ελληνική οικονομία», ανέφερε ο κ. Λαφαζάνης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων