Τετάρτη, 4 Αυγούστου, 2021

Λαγκάρντ για κλιματική αλλαγή: «Θα ψηθούμε και θα καούμε ζωντανοί»

Σε μια απίστευτη διαπίστωση προχώρησε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας για την κλιματική αλλαγή. «Θα ψηθούμε, θα τηγανιστούμε και θα καούμε ζωντανοί αν ο κόσμος δεν καταφέρει να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για την κλιματική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά.

Σε μια σπάνια δημόσια τοποθέτησή της για θέματα μη οικονομικά, η Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε πρόσφατη οικονομική διάσκεψη στο Ριάντ, υποστήριξε ότι ο κόσμος θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα τα επόμενα 50 χρόνια, αν δεν ληφθεί σοβαρά υπόψιν η αλλαγή του κλίματος, αλλά και η ανισότητα μεταξύ φύλων και χωρών.   «Αν δεν κάνουμε κάτι θα περάσουμε σε ένα σκοτεινό μέλλον, σε 50 χρόνια», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ζήτησε, επίσης, να αντιμετωπιστεί η ανισότητα μεταξύ των αντρών και των γυναικών αλλά και των χωρών που «έχουν» και εκείνων που «δεν έχουν».   «Αν ο κόσμος θέλει ένα μέλλον που να “μοιάζει με ουτοπία και όχι με δυστοπία”, τότε πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις» συνέχισε στο ίδιο – σκοτεινό – μήκος κύματος. Το 2015, περίπου 195 κράτη υπέγραψαν τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, η οποία θέτει στόχους για τη μείωση των εκπομπών αερίων και τη μείωση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ώστε να αποφευχθεί η αύξηση των θερμοκρασιών κατά περισσότερο από δύο βαθμούς σε περίπου 50 χρόνια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων