Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Η Lamborghini Huracan EVO Spyder φέρνει το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Ναι μπορεί να είναι ένα καλοκαίρι διαφορετικό από τα όσα είχαμε συνηθίσει, μα δεν παύει να παραμένει καλοκαίρι. Υψηλές θερμοκρασίες θα κάνουν την εμφάνισή τους, ήδη οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για θερμή εισβολή που αναμένουμε την δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου, και σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, τα road trip θα έχουν την τιμητική τους φέτος το καλοκαίρι.

Ίσως αυτό να σκέφτηκε και η Lambroghini, η οποία ανακοίνωσε την Huracan EVO Spyder με «ανοιχτό αμάξωμα». Ονομάζεται Huracan EVO RWD Spyder και θα βγει σε κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2020. Η υφασμάτινη οροφή θα ανοίγει μέσα σε 17 δευτερόλεπτα, μία διαδικασία που μπορεί να γίνει και εν κινήσει αλλά με το μαλακό. Διότι η ταχύτητα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 50 χιλιόμετρα την ώρα. Το πλαίσιο έχει κατασκευαστεί από αλουμίνιο και ανθρακονήματα ενώ ο μηχανισμός της οροφής έχει προσθέσει κιλά στο όχημα, με το βάρος να ξεπερνά τα 1500 κιλά (το κλασικό μοντέλο ζυγίζει 1.389 κιλά).

Ο V10 κινητήρας των 5.2 λίτρων αποδίδει 610 άλογα με 560 Nm ροπής και η «ανοιχτή» Lamborghini κάνει τα 0-100 χιλιόμετρα την ώρα σε 3.5 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα τα 324 χιλιόμετρα την ώρα. Κοστίζει 230.000 δολάρια αλλά κάποιος τα έχει, δεν θα δυσκολευτεί να σκεφτεί αν αξίζει να τα δώσει.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων