Σάββατο, 29 Ιανουαρίου, 2022

Λαοθάλασσα στο νεότερο Ναό της Μελβούρνης (ΦΩΤΟ)

Τήν Κυριακή 16η Νοεμβρίου 2014 τελέσθηκαν τα Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Της Θεοτόκου North Altona, μετά πάσης εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας υπό του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανού, τη συμμετοχή των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ και Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου πλαισιομένων απο των Πανοσιολογιωτάτων Αρχιμανδρίτων Κυρίλλου Ζήση και Συνεσίου Φράγκου και των Ιερέων Π. Δημοσθένη Νικολάου, Π. Εμμανουήλ Ιωαννίδη και Π. Γεωργίου Φράγκου Προΐστάμενου του Ναού.

Παρεβρέθηκαν στην τελετή πάνω απο 2.500 πάροικοι, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης Αυστραλίας και Βικτωρίας, Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη, και Η Δήμαρχος της περιοχής.

Ο Μεγαλοπρεπέστατος Ναός σχεδιάστικε, βάση Ναού απο την Αργολίδα υπό του αρχιτέκτονος Γεωργίου Μπουράκη, κάτοικου της Μελβούρνης.

Το μαρμάρινο δάπεδο του Ιερού και Σολέα έγινε απο Ελληνικά μάρμαρα, μελέτη της εταιρίας Ν. Τασιούνι απο την Θεσσαλονίκη. Είναι ο μεγαλύτερος Ναός στην δύση της Μελβούρνης.

Στο εσωτερικό του Ναού υπάρχουν δύο παρρεκλήσια αφιερωμένα στην Παναγία Πορταΐτισσα Των Ιβήρων, και των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου.

ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΑΛΥΣΗ
IEROS-NAOS-MELBOURNE (2)

IEROS-NAOS-MELBOURNE (3)

IEROS-NAOS-MELBOURNE (4)

IEROS-NAOS-MELBOURNE (5)

IEROS-NAOS-MELBOURNE (6)

IEROS-NAOS-MELBOURNE (7)

IEROS-NAOS-MELBOURNE (8)

IEROS-NAOS-MELBOURNE (9)

IEROS-NAOS-MELBOURNE (1)

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων