Πέμπτη, 29 Ιουλίου, 2021

Λαπαβίτσας: «Αντιμνημονιακός μέσα στο ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει»

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Λαπαβίτσας έκανε δηλώσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ στις οποίες άσκησε δριμύ κριτική για την επιλογή της κυβέρνησης να φέρει το «Μνημόνιο 3». «Το Μνημόνιο είναι κατά των συμφερόντων του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Λαπαβίτσας και ξεκαθάρισε σε σχετική ερώτηση ότι η δραχμή δεν είναι η λύση στην κρίση αλλά το εργαλείο προκειμένου να εφαρμοστεί μία άλλη πολιτική. «Το εθνικό νόμισμα είναι ένα εργαλείο για να εφαρμοστεί ένα άλλο πρόγραμμα στη χώρα και όχι η λύση», σημείωσε.

Τόνισε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «Αντιμνημονιακός και μέσα στο ευρώ δεν μπορεί να υπάρξει». Ο κ. Λαπαβίτσας σημείωσε ότι πρέπει να ανοίξει ουσιαστικά η συζήτηση για την επιλογή της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα αφού «με το δημοψήφισμα, οι Έλληνες είπαν ‘όχι’ στη μνημονιακή πολιτική. Επομένως ο λαός πρέπει να γνωρίζει ποιος είναι αυτός ο άλλος δρόμος».

Η δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την αδυναμία αντιμνημονιακής πολιτικής στο ευρώ ήρθε λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση της είδησης των νέων εκλογών, βάζοντας ουσιαστικά στην προεκλογική ατζέντα το ζήτημα που εκείνος και η αριστερή πλατφόρμα έθεταν ανέκαθεν σε εσωτερικές διεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, για την επιλογή της εξόδου από το ευρώ ως όχημα εφαρμογής της πολιτικής του κόμματος και την ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης της χώρας. Αυτή θα είναι και η προεκλογική ατζέντα του «φορέα που θα εκφράσει πολιτικά το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα», όπως το περιέγραψε το έτερο μέλος της Αριστερής Πλατφόρμας, πρώην υπουργός Δημήτρης Στρατούλης, λίγα λεπτά πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού που ανακοίνωνε την παραίτησή του.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων