«Εμείς δεν είμαστε το κόμμα της δραχμής, είμαστε το κόμμα του αντιμνημονιακού προγράμματος που θα λύσει το πρόβλημα της Ελλάδας», δήλωσε ο υποψήφιος με τη Λαϊκή Ενότητα και υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του κόμματος, Κωστής Λαπαβίτσας.
Έκανε λόγο για παύση πληρωμών και αίτημα διαγραφής του χρέους, μιλώντας στην τηλεόραση του the Press Project. «Μπορούν να υπάρξουν απαντήσεις σοβαρές που θα πατούν στις γεωπολιτικές συνθήκες», τόνισε. «Το τελευταίο που θέλει η Ευρώπη είναι να δημιουργήσει συνθήκες αστάθειας στη Μεσόγειο», συμπλήρωσε.
Συκοφαντία χαρακτήρισε τις κατηγορίες που του επιρρίπτουν ότι έχει χρήματα στο εξωτερικό τη στιγμή που υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή. Απαντώντας και στις κατηγορίες ότι το πρόγραμμα Σόιμπλε υποστηρίζεται από εκείνο της ΛΑΕ, σημείωσε ότι «Την πρόταση Σόιμπλε τη διαβάσαμε. Το ένα σκέλος προβλέπει μνημόνιο και ιδιωτικοποιήσεις. Το δεύτερο μιλάει για πενταετές πάγωμα. Εμείς λέμε άλλα». Μάλιστα τόνισε ότι το πρόγραμμα Σόιμπλε το εφαρμόζει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μέσα στη νομισματική ένωση δεν μπορεί να μείνει η Ελλάδα. Είναι καταστροφή για τη χώρα το ευρώ. Δεν μπορείς να λες αυτό που έλεγαν οι άλλοι. Θα μείνουμε και θα το αλλάξουμε το κλαμπ του ευρώ», επισήμανε. Τόνισε μάλιστα, ότι αν εκείνοι ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση θα είχαν ετοιμάσει εναλλακτικά σχέδια και δεν θα είχαν το φετίχ του ευρώ.
«Περιμένω μετά τις εκλογές να δούμε πολιτικά τέρατα. Έχουμε πέντε κόμματα τα οποία ουσιαστικά αποτελούν συμπολίτευση», ανέφερε και ξεκαθάρισε ότι «Αν έχουμε ακυβερνησία δεν θα δεχτώ να συνεργαστούμε με μνημονιακό κόμμα, το οποίο θα αναιρούσε την ύπαρξή μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία του».
Ερωτηθείς για το θέμα του πληθωρισμού, στο περίπτωση εξόδου από το ευρώ, ο οικονομολόγος σημείωσε ότι «ακόμα και με υποτίμηση του νέου νομίσματος κατά 50%, που εμείς μιλάμε για υποτίμηση έως 10%, δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Ο πληθωρισμός δεν είναι καλό πράγμα, αλλά δεν τίθεται θέμα υπερπληθωρισμού».
Ο ίδιος αμφισβήτησε ότι η χώρα δεν παράγει τίποτα. «Δεν είναι αλήθεια ότι δεν παράγουμε τίποτα, εξήγησε, τονίζοντας ότι εξάγουμε πολύ περισσότερες υπηρεσίες από όσες εισάγουμε» ανέφερε.