Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Λάρισα: Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Λάρισα: Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Λάρισα στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στη Θεσσαλία, η οποία κορυφώνεται σήμερα Πέμπτη 25 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα είπε:

«Δεν έχει ιδέα για το πώς περνούν και πως αισθάνονται σήμερα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Σα να ζει σε μια άλλη χώρα…Σε ένα εικονικό κατασκεύασμα που προσπαθεί δια της μονότονης επανάληψης να επιβληθεί ως ζώσα πραγματικότητα».

«Η πραγματικότητα σήμερα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κάνουν κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων. Είναι επιταχυντές και της υγειονομικής κρίσης και της ακρίβειας. Κηρύττει κάθε έξι μήνες το τέλος της πανδημίας και τελικά φτάσαμε να γίνουμε το παράδειγμα προς αποφυγή. Και πανηγυρίζει για την οικονομία. Ενώ η χώρα, με βάση την έρευνα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ θα καταγράψει μικρότερο ΑΕΠ το 2021, από αυτό του 2019. Δηλώνει – πριν λίγες μέρες όχι πέρυσι – ότι η πανδημία δεν έχει ξεφύγει ενώ πεθαίνουν δεκάδες συμπολίτες μας καθημερινά εκτός ΜΕΘ. Και ομοίως δηλώνει ότι το κύμα ακρίβειας θα είναι παροδικό ενώ οι τιμές όλων των βασικών αγαθών συνεχίζουν ένα ξέφρενο ανοδικό ράλι και από πουθενά δεν προκύπτει στο ορατό μέλλον η πιθανότητα ανάσχεσης του».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε με δριμύτητα τη κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξουν άμεσα στους εξής τομείς – κλειδιά:

Στις εκκλησίες να υπάρχουν μονάδες του ΕΟΔΥ έξω από τους ναούς και να κάνουν test κορωνοϊού
Στα σώματα ασφαλείας να ληφθούν μέτρα για την προστασία τους
Στα σχολεία να υπάρξει μείωση του αριθμού των παιδιών ανά τάξη και να μη γίνει σύμπτυξη τμημάτων
Τα νοσοκομεία να ενισχυθούν από την ιδιωτική πρωτοβουλία
«Δεν αρκεί, εδώ που φτάσαμε, απλώς να καταγγέλλουμε. Οφείλουμε ως κόμματα, ως συλλογικότητες, ως συνδικαλιστικοί φορείς αλλά και ως κοινωνία να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να εμποδίσουμε την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι πολίτες στη Λάρισα επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το σύνθημα, «νάτος ο πρωθυπουργός».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων