Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Λάρισα: Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος ο Αλέξης Γεωργούλης

Mε επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτριο Τάχο, ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου στον Δήμο Λαρισαίων.  

Τη θέση του Γεωργούλη, που σημειωτέον εκλέχτηκε με την παράταξη Τζανακούλη αλλά είχε αμελητέα συνεισφορά στα κοινά καθώς απουσίαζε διαρκώς, θα καταλάβει η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Κοτάκου ως πρώτη επιλαχούσα του συνδυασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην επιστολή του αναφέρει ότι επαγγελματικοί λόγοι δεν του επιτρέπουν να παραβρίσκεται στις συνεδριάσεις και για αυτό το λόγο επέλεξε την παραίτηση.

Ο Αλέξης Γεωργούλης αυτό τον καιρό έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις σε Αγγλία και Αμερική και βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Στην επιστολή του ευχαριστεί για την συνεργασία τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και το δήμαρχο Λαρισαίων.  

Τέλος ευχαριστεί και τους Λαρισαίους που τον τίμησαν με την ψήφο του και τον εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο.

Το θέμα άρχισε να παίρνει έκταση πριν από ένα χρόνο όταν ο Δημήτρης Τάχος είχε ζητήσει την παρέμβαση της αρμόδιας ελεγκτικής αρχής, προκειμένου να τεθεί σε αργία ο Αλέξης Γεωργούλης.

Αφορμή οι «αδικαιολόγητες απουσίες» του κ. Γεωργούλη από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είχε επισημάνει ο κ. Τάχος στις επιστολές του, προς τον Ελεγκτή Νομιμότητας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.   Ο κ. Τάχος εξηγώντας την απόφασή του, να κινήσει τη διαδικασία σε βάρος του κ. Γεωργούλη, σημείωσε την «ανάγκη εφαρμογής και σεβασμού των κανόνων».

Πηγή: thessalianews.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων