Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Έκτακτη Είδηση: Λάθος άνθρωπο συνέλαβαν οι Γερμανοί

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt δημοσιεύει την πληροφορία ότι ο δράστης της χθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στο Βερολίνο παραμένει ασύλληπτος και οπλοφορεί.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο δράστης της χθεσινής επίθεσης στη χριστουγεννιάτικη αγορά παραμένει ασύλληπτος και οπλοφορεί, προειδοποιώντας ότι μπορεί να υπάρξουν και νέες επιθέσεις.

Η ίδια πηγή επικαλείται πηγές ασφαλείας, σύμφωνα με τις οποίες η αστυνομία δεν θεωρεί ότι ο συλληφθείς Πακιστανός είναι ο δράστης.

Ποιον άνθρωπο έχουν συλλάβει οι Γερμανοί;

Σύμφωνα με την Deutsche Welle, πολλά είναι τα ερωτηματικά για τον οδηγό, τον συνοδηγό, αλλά και το φορτηγό με το οποίο έγινε η επίθεση. Αυτό που γνωρίζουμε για τον οδηγό, με κάθε επιφύλαξη, είναι ότι μετά την επίθεση εγκατάλειψε το όχημα και συνελήφθη μερικές ώρες αργότερα από την αστυνομία, ενώ σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ αρνείται κάθε ανάμειξη.

Για την ταυτότητά του έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό ότι είναι Πακιστανός. σύμφωνα με όσα μεταδίδει το RBB, και ότι εισήλθε στη Γερμανία μέσω Πάσαου ως πρόσφυγας τον Δεκέμβριο του 2015, ενώ φέρεται να είχε προσωρινή άδεια παραμονής.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα Bild αναφέρει, επικαλούμενη πηγές των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, ότι δράστης είναι ο 23χρονος Πακιστανός που ονομάζεται Νάβεντ Μπ.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ύποπτος έφτασε στη Γερμανία τον Φεβρουάριο και ήταν γνωστός στην αστυνομία για μικροαδικήματα, ενώ φέρεται να χρησιμοποιούσε διάφορα ονόματα. Έμενε σε καταυλισμό προσφύγων στο κτίριο όπου στεγαζόταν το αεροδρόμιο Tempelhof.

Στον εν λόγω καταυλισμό, που ας σημειωθεί είναι ο μεγαλύτερος της πρωτεύουσας με χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, πραγματοποίησαν το πρωί έφοδο ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, μεταδίδει η Deutsche Welle. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία ανέκρινε τέσσερις πρόσφυγες, αλλά δεν προχώρησε σε συλλήψεις.

Όσον αφορά τη νταλίκα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, εικάζεται ότι εκλάπη από τον οδηγό και ότι το δεύτερο άτομο που βρέθηκε μετά την επίθεση νεκρό μέσα στην καμπίνα ήταν ο Πολωνός επαγγελματίας, ο οποίος οδηγούσε το όχημα, και ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Η νταλίκα είχε πολωνικές πινακίδες και σύμφωνα με δήλωση του Πολωνού ιδιοκτήτη της σε πολωνικά ΜΜΕ εκλάπη χθες κατά τις 4μμ τοπική ώρα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων