Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Λάθος του Σαββίδη με Δώνη

Η δικαστική διαμάχη του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη για την αποζημίωση απόλυσης του Έλληνα τεχνικού έφερε στο φως κι άλλες σπαρταριστές λεπτομέρειες των όσων συμβαίνουν στο επαγγελματικό (;) μας πρωτάθλημα.

Ο Δώνης μπορεί να θεωρείται από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ ως ο χειρότερος προπονητής του κόσμου, αλλά η στάση του Ιβάν Σαββίδη απέναντί του είναι εκδικητική και δεν τιμά ούτε την προσπάθεια ούτε τις επενδύσεις που έχει κάνει ο ομογενής επιχειρηματίας στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι είχαν επιλεγεί κάποιες μορφές εκφοβισμού στον Δώνη μέσω της συμπεριφοράς οπαδών του ΠΑΟΚ με αφορμή το θέμα Γκαρσία αλλά και το αίτημα του να αποζημιωθεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του για την απόλυσή τους από τον δικέφαλο του βορρα΄.

Αλλά το να κατατίθενται στο δικαστήριο από την πλευρά του Έλληνα προπονητή γραπτά μηνύματα με προειδοποιητικό περιεχόμενο από έναν εκ των στενότερων συνεργατών του Σαββίδη, τον Τσιστιακόφ, δίνει έναν γκανγκστερικό χαρακτήρα στην υπόθεση.

Όχι ότι δε συμβαίνουν τέτοια πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Απειλές, εκβιασμοί και πιέσεις υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σε ένα περιβάλλον που φιλοξενεί στοιχεία του υποκόσμου. Είναι, επίσης, πολύ πιθανό οι συμβουλές Τσιστιακόφ προς τον Δώνη να παραιτηθεί από τις απαιτήσεις του «γιατί αυτοί μπορεί να σε σκοτώσουν», να μην είχαν το χαρακτήρα της απειλής αλλά της φιλικής προειδοποίησης λόγω της έντασης που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα σε οπαδούς και προπονητή.

Η στάση ωστόσο της διοίκησης του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο θέμα και η άρνηση του Σαββίδη για το συμβιβασμό της τελευταίας στιγμής που θα απέτρεπε τη δημοσιοποίηση των μηνυμάτων, δεν βοηθούν στο προφίλ ούτε της ομάδας ούτε του αφεντικού της.

Όταν δίνεις 1,5 εκ. ευρώ το χρόνο στο νέο προπονητή, ρίχνεις συνεχώς χρήματα για μεταγραφές και τακτοποίηση χρεών, βάζεις τον ΠΑΟΚ στον ίσιο οικονομικό και αγωνιστικό δρόμο, ε ρε αδερφέ, δώσε και 300 χιλιάρικα να πάει στο καλό αυτή η πονεμένη ιστορία με αυτόν που δεν θέλεις να βλέπεις ούτε ζωγραφιστό.

Ο δε Τσιστιακόφ θα έπρεπε ήδη να μην είχε πια καμία σχέση – ουσιαστικά και τυπικά – με τον ΠΑΟΚ, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων