Τετάρτη, 25 Μαΐου, 2022

Λαυρεντιάδης κατά Mega για επηρεασμό της δικαιοσύνης

Με δήλωσή του που διανεμήθηκε πριν από λίγο στα ΜΜΕ και στα blogs, ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης που βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό κατακεραυνώνει τον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Αφορμή στάθηκαν τα όσα μεταδόθηκαν χθες από την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» που είχε ως κεντρικό θέμα συνέντευξη από τη φυλακή του Λάκη Γαβαλά αλλά και εμβόλιμες συνεντεύξεις άλλων προσώπων που σχολίαζαν τις υποθέσεις των θεωρούμενων VIP προφυλακισμένων. Μάλιστα ο κ. Λαυρεντιάδης απειλεί με νομικές ενέργειες κατά του Mega. Το πλήρες κείμενο της δήλωσής του έχει ως εξής:

«Τα όσα αναφέρθηκαν για το άτομό μου στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, ήταν ανακριβή και συκοφαντικά με σκοπό να με βλάψουν ηθικά, επαγγελματικά και να επιβαρύνουν την υγεία μου.
Παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητάς μου, το οποίο δεν είναι δυνατόν ενώ είναι υποχρεωμένοι να το σέβονται από τον Πταισματοδίκη μέχρι τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να δικαιούται να το κουρελιάζει οποιοσδήποτε ιδιώτης.

Ζήτησα ήδη αντίγραφο της εκπομπής ώστε να καταφύγω δικαστικά εναντίον όλων των υπευθύνων που επιχειρούν να επηρεάσουν δυσμενώς για εμένα τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη.».

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο, το Mega που είναι τόσο ευαίσθητο για την «προστασία της αθωότητας μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο» όταν πρόκειται ας πούμε για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στη συζήτηση που άναψε τις τελευταίες ημέρες, δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία προστασίας του τεκμηρίου της αθωότητας σε περιπτώσεις ανθρώπων που παίζεται η ζωή τους «κορώνα– γράμματα» στη φυλακή.

Και εν πάση περιπτώσει, το ζήτημα δεν είναι η εκπομπή αυτή καθαυτή. Αλλά οι «πρωταγωνιστές» του εκδοτικο-επιχειρηματικού πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη, όπως αντιλαμβάνεται πλέον όλη η κοινωνία, οι οποίοι κρύβονται πότε πίσω από τη Μέρκελ και πότε πίσω από τον…Λάκη Γαβαλά.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων