Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Λεφτά υπάρχουν: Νέα εξαγορά 1 δις από την Google

Η Google προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας Waze, η οποία έχει δημιουργήσει την δημοφιλή εφαρμογή που “μετατρέπει” τα smartphones σε GPS. Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστέ, αλλά σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα των New York Times, το τίμημα της εξαγοράς ξεπέρασε το 1 δισεκατομμύρια δολάρια!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Waze, η οποία είναι startup με έδρα το Ισραήλ, έχει καταφέρει στο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας της, να διαθέτει περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες. Σύμφωνα όμως με τον ρεπόρτερ του INC, Eric Markowitz, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η Google προχώρησε στη συγκεκριμένη εξαγορά δεν είναι ο όγκος των χρηστών, αλλά κυρίως τα δεδομένα.

Σημειώνεται πως οτιδήποτε «ανεβάζουν» ή αναζητούν οι χρήστες του Waze δεν είναι ούτε εμπιστευτικό ούτε δεσμεύεται από κανόνες απορρήτου και προσωπικών δεδομένων και αυτή η παράμετρος μπορεί να αποδειχθεί πραγματικό χρυσορυχείο για την Google η οποία έχει «παράδοση» στις εξαγορές και την μεταπώληση σε πολύ υψηλότερες τιμές σε τρίτους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η ομάδα εργασίας της Waze θα συνεχίσει να εργάζεται στο συγκεκριμένο project και η έδρα της εταιρείας θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο Ισραήλ. Αναλυτικότερα, ο ιδρυτής της Waze, Noam Bardin, έγραψε στο blog της εταιρείας: «Θα διατηρήσουμε το δυναμικό μας, το brand μας, την ποιότητα στις υπηρεσίες μας, την ιεραρχία και όλες μας τις λειτουργικές διαδικασίες στα ίδια επίπεδα».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων