Σάββατο, 24 Ιουλίου, 2021

Leica: Λανσάρει ένα σούπερ νέο μοντέλο με φακό 40 megapixel

H Leica αποκάλυψε το νέο μοντέλο της M10-R το οποίο έχει φακό 40 megapixel. Τι σημαίνει αυτό θα αναρωτηθείς και θα έχεις και δίκιο. Σημαίνει ότι με αυτή τη φωτογραφική μηχανή θα έχεις φωτογραφίες high-res, πολύ μα πάρα πολύ υψηλότερης ποιότητας από οποιαδήποτε άλλη μηχανή αντίστοιχου μεγέθους.

Χάρις μάλιστα στον νέο αισθητήρα που διαθέτει αλλά και στις τεχνολογίες που περιλαμβάνει αυτό το μοντέλο της M10-R, μπορείς να έχεις μεγεθυμένες λεπτομέρειες με τρομερή πιστότητα και ασύγκριτη ποιότητα.

Οι ρυθμίσεις για το contrast εξασφαλίζουν ότι θα απαλλαγείς μια για πάντα από τους ενοχλητικούς «κυματισμούς» των pixels (το περίφημο moire pattern), γεγονός που καθιστά τη συγκεκριμένη μηχανή ιδανική για φωτογραφίσεις τοπίων ή για αρχιτεκτονικές φωτογραφίες.

Επίσης, ο φακός έχει μεγάλο εύρος παρά την πολύ υψηλή ανάλυση, ενώ περιορίζει τον «θόρυβο» σε μια φωτογραφία. Όσο για το ISO, στο πρώτο μοντέλο της M10-R ήταν στο 100, ενώ τώρα σκαρφάλωσε στο 5000. Ο δε χρόνος έκθεσης έχει φτάσει τα 16 λεπτά, επομένως μπορείς να βγάλεις μαγικές βραδινές λήψεις με τη χρήση ενός τρίποδου.

Υπάρχει κάτι αποθαρρυντικό; Ναι, ότι θα πρέπει αν διαθέσεις περίπου 9.000 δολάρια για να την αποκτήσεις. Θα είναι διαθέσιμη σε όλο τον κόσμο μετά τις 20 Ιουλίου

Πηγή: playboy.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img