Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Λευκός Οίκος: «Ιστορική» η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ αναφερόμενος στην επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα δήλωσε: «Ο Μπάρακ Ομπάμα πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος».

Για το λόγο αυτό χαρακτήρισε ιστορική την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην χώρα μας ενώ πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Θα ανέμενα ότι ο πρόεδρος θα περάσει κάποιο χρόνο σ’ αυτό το ταξίδι επαινώντας την ελληνική κυβέρνηση για την επιτυχία που είχε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει δεσμευτεί να κάνει. Επίσης, θα τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων που είναι καλές για τη μακροπρόθεσμη οικονομική και δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αυτό είναι βέβαιο ότι θα είναι σημαντικό μέρος της συζήτησης που θα έχει εκεί ο πρόεδρος».

Αναφορές έγιναν επίσης μακροχρόνια σχέση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας, αλλά και τη σημαντική παρουσία της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

«Πολλοί Αμερικανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα για διακοπές και τουρισμό και να απολαμβάνουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη χώρα. Νομίζω ότι είναι μια ένδειξη των βαθιών πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών μας. Υπάρχει, επίσης, μια σημαντική οικονομική σχέση. Και ο Πρόεδρος ενδιαφέρεται να υπογραμμίσει όλα αυτά, καθώς πραγματοποιεί το δικό του ιστορικό ταξίδι στην Ελλάδα, για πρώτη φορά ως Πρόεδρος», έθεσε καταληκτικά ο κ. Ερνέστ.

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων