Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Λεβέντης: Κατάρρευση της κυβέρνησης τον Φεβρουάριο ή σχηματισμός οικουμενικής

Ο Βασίλης Λεβέντης στην ομιλία του στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή, τόνισε ότι ο ίδιος προβλέπει ότι μέχρι το Φεβρουάριο, είτε η κυβέρνηση θα καταρεύσει, είτε θα σχημματιστεί οικουμενική κυβέρνηση.

Υπενύμισε ότι ο ίδιος, το 2009 είχε προειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να μη σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση «γιατί δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι του».

Κατά την ομιλία του επί του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα ο Βασίλης Λεβέντης είπε πως είχε κάθε διάθεση να ψηφίσει, αλλά δεν μπορεί τελικώς αφού περιλαμβάνει «τρελές απόψεις», όπως το «να πληρώνουμε με κάρτες το delivery και το χαρτζιλίκι για το κουλούρι».

Ο ίδιος σημείωσε ότι συμπαθεί τον Αλέξη Τσίπρα, επαναλαμβάνοντας πως θα τον στήριζε πολιτικά, αν έκανε δεκτές τις εννέα προτάσεις του κόμματός του, τις οποίες απηύθυνε με επιστολή στον πρωθυπουργό «αλλά εκείνος τις αγνόησε». Κατηγόρησε, ωστόσο, τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μάζεψε όλο το παλαιό ΠΑΣΟΚ διερωτώμενος «δεν μπορεί να βρει άλλα στελέχη»;

Τέλος, ο Βασίλης Λεβέντης κατηγόρησε την Νέα Δημοκρατία ότι επέδειξε ευθύνη όταν ψήφισε την συμφωνία «κάνοντας μια παρένθεση σοβαρότητας και σωφροσύνης» και σήμερα επιστρέφει στην αυτοκαταστροφικότητά της».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img