Δευτέρα, 27 Ιουνίου, 2022

Λίνα Μενδώνη για τον θάνατο του Παύλου Σάμιου: «Από σήμερα βρίσκεται στο “Καφέ Παράδεισος”»

Συλλυπητήρια εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στην οικογένεια και τους φίλους του ζωγράφου Παύλου Σάμιου που έφυγε σήμερα από τη ζωή.

«Με την ισχυρή του τεχνική, αποτέλεσμα της μαθητείας του δίπλα στον Γιάννη Μόραλη και τον Νίκο Νικολάου, αλλά και της γνώσης του για τη βυζαντινή ζωγραφική, ο Παύλος Σάμιος, πέτυχε στο έργο του κάτι σπάνιο» γράφει η υπουργός Πολιτισμού και συνεχίζει: «Είτε απεικόνιζε στον καμβά, πρόσωπα, είτε το γυναικείο σώμα, είτε χώρους, τους χάριζε προσωπικότητα και όγκο που ξέφευγαν από τις δύο διαστάσεις του κάδρου.

Ο καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή έπειτα από χρόνια μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 72 ετών. «Από σήμερα βρίσκεται στο “Καφέ Παράδεισος”, όπως είχε ονομάσει την τελευταία του έκθεση, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο ίδιος θα μας λείψει, όμως τα έργα του, με τα χρώματα και τη γεωμετρία τους θα μας θυμίζουν το χάρισμά του. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του» δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού πληροφορούμενη τον θάνατο του ζωγράφου Παύλου Σάμιου.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων