Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Lockdown – Γεωργιάδης: Νέα μέτρα για τα μικρά καταστήματα – Προτεραιότητα σε ένδυση, υπόδηση

Τη λήψη νέων μέτρων στήριξης για τα μικρά καταστήματα εντός των επομένων ημερών προανήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση διαθέτει σχέδιο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των εμπόρων, δεδομένου ότι δεν είναι ανοιχτές οι δραστηριότητές τους στις εκπτώσεις, ενώ επεσήμανε ότι προτεραιότητα θα δοθεί στους κλάδους της ένδυσης και της υπόδησης που έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά.

Όπως είπε, τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρωθυπουργός, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και συζητούν με τους ειδικούς. Ζήτησε δε χρόνο από τους εμπόρους ώστε να αναπτυχθεί το σχέδιο της κυβέρνησης.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν σημαντικό οικονομικό κόστος, ωστόσο η κυβέρνηση έχει απόλυτο έλεγχο της οικονομίας. Διαβεβαίωσε εξάλλου ότι «δεν θα βρεθούμε ούτε με μνημόνια, ούτε με χρεοκοπία».

Σημειώνεται ότι η παράταση του lockdown ενεργοποιεί σχεδόν όλο το οπλοστάσιο της κυβέρνησης, η οποία θα παράσχει ρευστότητα ύψους 6,5 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του έτους, όταν το σύνολο των παρεμβάσεων του 2021 υπολογίζεται στο ποσό των 7,5 δισ. ευρώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων