Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Lockdown: Πώς θα βλέπονται ζευγάρια που δεν συγκατοικούν

Σε γενικό lockdown μπήκε από σήμερα στις 6 το πρωί η Ελλάδα, για τρεις εβδομάδες, με στόχο τον περιορισμό της γρήγορης εξάπλωσης του ιού που χαρακτηρίζει αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης απαντάει μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σε ερωτήσεις τηλεθεατών σχετικά με τις μετακινήσεις κατα την διάρκεια αυτού του lockdown.

Οι απαντήσεις για τα ζευγάρια και το… μάζεμα της ελιάς

Με χιούμορ αλλά και σοβαρότητα ο Γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, έδωσε απαντήσεις σε ένα θέμα που καίει πολλά ζευγάρια που δεν είναι παντρεμένα.

Οι πολίτες αυτοί μπορούν να επιλέξουν να μείνουν μαζί αλλά καθώς δεν έχουν κανένα έγγραφο που να αποδεικνύει συγγένεια δε μπορούν να μετακινούνται ο ένας στο σπίτι του άλλου.

Φυσικά μπορεί αν μένουν κοντά να αθλούνται μαζί αφού ισχύει ο κωδικός 6 του περιπάτου και της άσκησης ανά δύο ή βγάζοντας βόλτα τα κατοικίδια τους.

Σε άλλη ερώτηση αν ζευγάρι μπορεί να μετακινηθεί μαζί για να μαζέψουν τις ελιές, ο κ. Σταμπουλίδης είπε χαμογελώντας ότι αυτή η φορά ο νεαρός που έχει εληές πρέπει να πάει μόνος του για το… μάζεμα.

Άλλα παραδείγματα μετακίνησης

Άλλες απαντήσεις που δόθηκαν σε απορίες τηλεθεατών αφορούσαν περιπτώσεις όπως:

Ο γονέας μπορεί να μετακινηθεί σε αεροδρόμιο να πάρει το παιδί του αφού ισχύουν τα περί πρώτης συγγένειας.

Η μετακίνηση σε επαρχία π.χ από άρτα Αιτωλοακαρνανία με ΚΤΕΛ και για μαθητές και για καθηγητές

Οι ξένοι πολίτες μπορούν με το εισιτήριό τους να μετακινηθούν από νομό σε νομό και τελικά στο αεροδρόμιο για να φύγουν από τη χώρα

Οι μετακινήσεις μας θα είναι εντελώς αναγκαίες, οπότε πρέπει να γίνονται περιορισμένα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων