Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Λος Άντζελες: Άρση των περιοριστικών μέτρων για την επανεκκίνηση της οικονομίας

Υππό το φόβο μιας νέας ανόδου των κρουσμάτων του covid-19 το Λος Άντζελες επανέρχεται σε πιο φυσιολογικούς ρυθμούς καθώς σιγά – σιγά υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας, η οποία συγκλονίζει τις ΗΠΑ.

Τα εμπορικά κέντρα στο Λος Άντζελές άνοιξαν χθες, Τετάρτη 7/10 για πρώτη φορά εδώ και μήνες, όμως οι κινηματογράφοι και η Ντίσνεϊλαντ παραμένουν κλειστά καθώς οι αρχές της πολιτείας προσπαθούν να ανοίξουν την οικονομία χωρίς να προκαλέσουν νέα άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Η κίνηση να επιτραπεί το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων στην κομητεία του Λος Άντζελες, αν και μόνο στο 25% της χωρητικότητάς τους, ελήφθη αφού ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών από covid-19 παραμένει σε σταθερά επίπεδα στη νότια Καλιφόρνια, σε αντίθεση με την τάση στη Νέα Υόρκη και άλλες μεσοδυτικές πολιτείες.

Τα κλειστά εμπορικά κέντρα ήταν από τα τελευταία καταστήματα που έλαβαν άδεια να επαναλειτουργήσουν στην κομητεία του Λος Άντζελες καθώς οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν τις επιπτώσεις της επιδημίας στην οικονομία και να μειώσουν την ανεργία.

Η Walt Disney, η οποία ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα απολύσει 28.000 εργαζόμενους, και οι ιδιοκτήτες κινηματογράφων, που καταγγέλλουν ότι θα αναγκαστούν να κλείσουν οριστικά, ζητούν από τις αρχές της Καλοφόρνιας να τους επιτρέψουν να λειτουργήσουν και πάλι.

Όμως ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ εξήγησε ότι, παρά την απώλεια των θέσεων εργασίας, δεν σκοπεύει να επιτρέψει στη Ντίσνεϊλαντ να επαναλειτουργήσει ακόμη.

Την ώρα που η Καλιφόρνια αναζητά τρόπους να επανεκκινήσει την οικονομία της, στο Ουισκόνσιν ο κυβερνήτης Τόνι Έβερς δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα νοσοκομείο εκστρατείας κοντά στο Μιλγουόκι καθώς τα νοσοκομεία της πολιτείας δεν είναι πλέον σε θέση να διαχειριστούν τον μεγάλο αριθμό ασθενών με covid-19.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων