Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

Λουκέτο σε 43 καταστήματα μεγάλης αλυσίδας Super Market

Στο κλείσιμο 43 μη κερδοφόρων καταστημάτων της αποφάσισε να προχωρήσει μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, ενώ παράλληλα ο νέος επικεφαλής της ανακοίνωσε τα σχέδιά του να μειώσει το κόστος και να πωλήσει ενεργητικό σε μία προσπάθεια αναζωογόνησης του ομίλου.

Ο λόγος για την βρετανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Tesco PLC η οποία αποφάσισε να επενδύσει στην μείωση των τιμών, να κλείσει ζημιογόνα καταστήματα και να ξεκινήσει να πουλάει assets σε μια προσπάθεια ανάκαμψης μετά από ένα έτος αναταραχών.

Ειδικότερα σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Tesco PLC δήλωσε ότι δεν πρόκειται να καταβάλει μέρισμα για το σύνολο της τρέχουσας κρίσης. «Έχουμε να κάνουμε κάποιες πολύ δύσκολες αλλαγές. Οι πρόσφατες επιδόσεις μας, μας δίνουν πίστη ότι όταν συγκροτηθούμε και βάλουμε στο επίκεντρο τον πελάτη, μπορούμε να φέρουμε τα σωστά αποτελέσματα», αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος Dave Lewis.

Επίσης, για να βοηθήσει την ανάκαμψη της Tesco από το πρόσφατο λογιστικό σκάνδαλο και τις τέσσερις προειδοποιήσεις για την κερδοφορία της, ο κ. Λούις αποφάσισε να μειώσει το μέρισμα και να συρρικνώσει τα κεντρικά γραφεία του ομίλου που βρίσκονται στα βόρεια του Λονδίνου.
Σημειώνεται ότι οι μεγαλύτερες αλυσίδες σουπερμάρκετ της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων η Asda, η Sainsbury και η Morrisons, «βλέπουν» τις πωλήσεις τους να μειώνονται με ταχύτατο ρυθμό εξαιτίας της εισόδου των γερμανικών εκπτωτικών αλυσίδων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων