Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Lufthansa – Βερολίνο συμφώνησαν για το πακέτο διάσωσης των €9 δισ.

Η γερμανική κυβέρνηση και η Deutsche Lufthansa AG συμφώνησαν για ένα πακέτο διάσωσης, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA χωρίς να αναφέρει την πηγή των πληροφοριών.

Μετά από καθυστερήσεις τις τελευταίες ημέρες, η επιτροπή που διαχειρίζεται το κρατικό Ταμείο για τη Σταθεροποίηση της Οικονομίας (WSF) της Γερμανίας πρόκειται να συνεδριάσει εντόςτης ημέρας, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση των εξελίξεων. Η συνεδρίαση αποτελεί ένδειξη ότι η Γερμανία είναι διατεθειμένη να επισημοποιήσει την προσφορά της ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ (9,8 δισεκατομμύρια δολάρια), αν και η κατάσταση παραμένει ευαίσθητη καθώς εκκρεμούν οι συνομιλίες για να διασφαλιστεί η ταχεία έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η διοίκηση της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ είχε ως στόχο να εκδώσει επίσημη προσφορά στην αεροπορική εταιρεία το περασμένο Σαββατοκύριακο, αλλά οι συνομιλίες μεταξύ της Γερμανίας, της Lufthansa και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καθυστερούν το σχέδιο, είπε μια από τις πηγές που επικαλείται το πρακτορείο.

Μια άλλη λεπτομέρεια που θα πρέπει να διευθετηθεί αφορά το χρονοδιάγραμμα εξόδου της Γερμανίας από το μερίδιο που θα αποκτήσει στη Lufthansa -τον μεγαλύτερο αερομεταφορέα της Ευρώπης. Η κυριακάτικη έκδοση της «Bild» ανέφερε ότι η Lufthansa θα έχει προθεσμία τριών ετών για την αποπληρωμή του πακέτου διάσωσης. Οι συζητήσεις είναι περίπλοκες επειδή οι ανταγωνιστές έχουν δεσμευτεί να αντιταχθούν στο πακέτο βοήθειας για τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης.

Η Γερμανία επιδιώκει να σώσει τον εθνικό της αερομεταφορέα λόγω της κρίσης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το σχέδιο, η Γερμανία θα γίνει ο μεγαλύτερος μέτοχος της αεροπορικής εταιρείας.

Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν νωρίτερα κατά 6% στα 8,52 ευρώ στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης. Η μετοχή έχει χάσει σχεδφόν το ήμισυ της αξίας της φέτος, με την εκτιμώμενη αξία της στα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων