Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022

Λύση στο ενεργειακό πρόβλημα υποστηρίζει πως βρήκε η Ιαπωνία.

Τη στιγμή που μόλις προχθές η επέτειος του δυστυχήματος στη Φουκουσίμα μετά το σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου 2011, έφερνε  ξανά σε πρώτο πλάνο τις έντονες κριτικές για τη χρήση της πυρηνικής ενέργειας, Ιάπωνες επιστήμονες υποστηρίζουν πως βρήκαν τη λύση για το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας.

Συγκεκριμένα, διαβεβαίωσαν ότι έχουν βρει την τεχνολογία προκειμένου να πράξουν φυσικό αέριο από τα τεράστια αποθέματα ένυδρου μεθανίου, που είναι γνωστό κι ως «πάγος αναλωσίμων».

Η παραγωγή του φυσικού αερίου πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Νανκάι Τράφ σε γεώτρηση που έγινε σε απόσταση 31 ναυτικών μιλίων ανοικτά της νήσου Χονσού.

«Πρόκειται για την παγκόσμια πρώτη παραγωγή φυσικού αερίου από ένυδρο μεθάνιο στη θάλασσα Ελπίζω να παράσχει στην Ιαπωνία φυσικές πηγές ενέργειας» δήλωσε ο Τοσιμίτσου Μοτέγκι, Υπουργός Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για επάρκεια τουλάχιστον ενός αιώνα. Το ένυδρο μεθάνιο μοιάζει με μπάλα χιονιού ή λιωμένου πάγου. Αποτελεί ένωση αέριου μεθανίου με νερό και μέχρι πρόσφατα η εκμετάλλευσή του εθεωρείτο μη κερδοφόρος.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων