Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Μ.Χριστοδουλάκης: δεν έχουμε καταφέρει να καλύψουμε το κενό μεταξύ ΝΔ και Σύριζα

«Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος εκπροσωπεί την ηγεσία του κόμματος. Η κα Γεννηματά επέλεξε για αυτή τη θέση ένα έμπειρο στέλεχος τον Κώστα Σκανδαλίδη και ένα νεότερο τον Μιχάλη Κατρίνη. Δεν υπήρχε οποιαδήποτε προσωπική προέκταση στην αντικατάσταση του κ. Λοβέρδου, ο οποίος ήταν σε αυτή τη θέση για πεντέμισι χρόνια», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Σε ερώτηση της κας Λάππα για το σενάριο διεκδίκησης της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής από τον Α. Λοβέρδο ο κ. Χριστοδουλάκης απάντησε: «Δεν είμαι μάντης προθέσεων αλλά είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε στελέχους να διεκδικεί τη ηγεσία εφόσον πιστεύει ότι έχει να προσφέρει».

«Το ΠΑΣΟΚ και η συνέχεια του το ΚΙΝΑΛ πλήρωσε την διαχείριση μίας κρίσης στην οποία δεν είχε το μεγαλύτερο μερίδιο συνεισφοράς.

Ο συντριπτικός τρόπος που έγινε η απόμείωση των εκλογικών συσχετισμών και ποσοστών του δεν θα μπορούσε να μην ήταν ο ίδιος με  συντριπτικές συνθήκες όπως της οικονομικής κρίσης.

Άρα η άνοδος της παράταξης θέλει πιο σταδιακά βήματα από δω και στο εξής», είπε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ χάρη στην κυβερνητική δύναμη που κατείχε μπορούσε να «ακουμπά» διαφορετικά ακροατήρια, όμως τώρα στο ιδεολογικό του συσχετισμό δεν ξέρει και ο ίδιος τι θέλει να εκφράσει.

Η ΝΔ, μετά και τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ακουμπά περισσότερο στο παραδοσιακό της ακροατήριο.

Στον χώρο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει ένα πολιτικό κενό το οποίο εκπροσωπούσε την βάση του ΠΑΣΟΚ και στην συνέχεια του ΚΙΝΑΛ.

Το κενό αυτό δεν το έχουμε ακόμα εκφράσει αλλά με αξιόπιστη στάση και με αντιπολίτευση με προτάσεις θα το καταφέρουμε. Αυτό θέλει σταδιακά βήματα», επισήμανε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ.

Σχετικά με την διαχείριση πανδημίας από την κυβέρνηση, ο κ. Χριστοδουλάκης ζήτησε «Να υπάρξει αποτελεσματικός σχεδιασμός εμβολιασμός, γιατί μέχρι τώρα είναι όλα στα χαρτιά».

Για τον διάλογο με την Τουρκία, χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι ξεκινάει η διαδικασία ξανά μετά το 2016, σημειώνοντας ότι είναι αναγκαία και η συμμετοχή της Ευρώπης.

Με αφορμή την καταγγελία της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Ζέφης Δημαδάμα, ο κ. Χριστοδουλάκης ανέφερε ότι: «Ελπίζω το κίνημα #me too να βοηθήσει και άλλες γυναίκες να μιλήσουν, γιατί είναι πολλές που δεν το κάνουν όταν πρέπει. Όλοι πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες που δέχονται παρενοχλήσεις, να μπορέσουν να μιλήσουν».

 

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων