Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Μ. Παπαδημητρίου: «Ελπίζω το ΔΝΤ να κρατήσει γερά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σάλο έχει προκαλέσει το σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, ο οποίος αναφερόμενος στην κόντρα που έχει η ελληνική κυβέρνηση με το ΔΝΤ για το θέμα των εργασιακών τόνισε χαρακτηριστικά ότι «Ελπίζω το ΔΝΤ να κρατήσει γερά», εξηγώντας ότι αυτό θα ήταν «για το καλό όλων μας».

Τα μέσα από το επόμενο πρωί οργιάζουν και με το δίκιο τους για το κατά πόσο ο κύριος αναλυτής του δημοσιογραφικού ομίλου Αλαφούζου εξέθεσε τις ιδεολογικές και πολιτικές του τοποθετήσεις λίγο περισσότερο από ότι ακόμη και το political correctness των φιλομνημονιακών media επιτρέπει.

Άλλοι πάλι, όπως ο Άρης Χατζηστεφάνου, που κάποτε δούλευε για το συγκρότημα, υπενθυμίζουν ότι ο ΣΚΑΙ ήταν η πρώτη επιχείρηση στο χώρο των ΜΜΕ που είχε προχωρήσει σε περικοπές και καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας πριν ζητηθεί από τους δανειστές και την ελληνική τότε κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση το σχόλιο του κ. Παπαδημητρίου ακόμη και αν προσπαθήσουμε να το εκλάβουμε με τον πιο νηφάλιο τρόπο, αποτελεί αναφορά κατά της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης να διαφυλάξει κάποια από τα εργασιακά δικαιώματα που απέμειναν και να διορθώσει μόνο λίγες από τις τεράστιες αδικίες που έχει υποστεί ο κόσμος της εργασίας στην Ελλάδα την τελευταία εξαετία.

Ο κ. Παπαδημητρίου σημείωσε πως μία νίκη της ελληνικής κυβέρνησης στα εργασιακά, παραβλέποντας φυσικά τη γενικότερη σημασία της επίτευξης συμφωνίας σε αυτή την κρίσιμη φάση, θα μας «πήγαινε 25 χρόνια πίσω», παραλείποντας να σημειώσει ότι η εργασιακή επισφάλεια όπως νομοθετείται ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει οδηγήσει σε καταστάσεις εργασιακού μεσαίωνα, δηλαδή αιώνες πίσω, τους πολίτες αυτής της χώρας. Και δεν θα μπορούσε να μην το ξέρει, ο εργασιακός του χώρος είναι ένας από τους χειρότερους στη χώρα, ειδικά για νέους που μπαίνουν στο επάγγελμα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων