Παρασκευή, 1 Ιουλίου, 2022

Μ.Τζούφη: στην ‘Ηπειρο υπάρχουν 3000 παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα τηλεκπαίδευσης

Η κυβέρνηση δεν τα κατάφερε με το δεύτερο κύμα της πανδημίας λόγω λανθασμένων επιλογών το καλοκαίρι με το άνοιγμα του τουρισμού», δήλωσε στο Κανάλι Ένα και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με την δημοσιογράφο Λία Λάππα η Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη.

Όσον αφορά την εκπαίδευση ανέφερε ότι: «Δεν υπήρξε προετοιμασία. Τα σχολεία έμειναν κλειστά χωρίς να έχουν προβλεφθεί όλες οι πρόνοιες της τηλεκπαίδευσης. Στον Νομό Ιωαννίνων υπάρχουν 2.000 παιδιά και συνολικά στην Ήπειρο 3.000 παιδιά που δεν έχουν αυτή την δυνατότητα».

Παράλληλα η κα Τζούφη ανέφερε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε να γίνεται υγειονομικός έλεγχος στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην συνέχεια στους μαθητές, ενώ περιέγραψε και τους άξονες τους του νομοσχεδίου για την Παιδεία, το οποίο, όπως είπε, «έρχεται με τους μαθητές κλεισμένους στα σπίτια τους».

Σχετικά με τη σύσταση πανεπιστημιακής αστυνομίας, η πρώην υφυπουργός Παιδείας εξέφρασε την αντίθεση της, υποστηρίζοντας ότι τα πανεπιστήμια χρειάζονται όντως καλύτερη φύλαξη αλλά αυτή θα οργανώνεται από τα ίδια τα ιδρύματα.

Για τον σκοπό αυτό πρότεινε την δημιουργία «ειδικού σώματος φύλαξης για τα πανεπιστήμια, όπως προβλέπεται και στην Ευρώπη».

Πηγή: kanaliena.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων