Μαχαλεπί από ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο : ο βασιλιάς του καλοκαιριού στην κυπριακή γαστρονομία
Το φημισμένο παραδοσιακό επιδόρπιο της Κύπρου μαχαλεπί αποτελεί τον βασιλιά του καλοκαιριού στην κυπριακή γαστρονομία.
Μιλώντας από τον Πρωταρά και το γνωστότερο καφενείο της περιοχής, ο σεφ Κυριάκος Θεοχαρίδης εξήγησε τον τρόπο παρασκευής του γλυκού, με άμυλο αραβοσίτου (νισιαστό στα κυπριακά) νερό και ζάχαρη, το οποίο αφού ψηθεί και παγώσει σερβίρεται με θρυμματισμένα παγάκια, σιρόπι και παγωτό τριαντάφυλλο.
Ο κος Αντώνης Αντωνίου διευθυντής της ξενοδοχειακής μονάδας της περιοχής προσκάλεσε τους τηλεθεατές της ΕΡΤ να βρεθούν στο σημείο και να απολαύσουν το κυπριακό μαχαλεπί.