Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Μαδούρο: Κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει 6 παιδιά για το καλό της Βενεζουέλας

O πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο κάλεσε τις γυναίκες της χώρας του να φέρνουν στον κόσμο τουλάχιστον έξι παιδιά για το «καλό της Βενεζουέλας».

Σε εκδήλωση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά για το εθνικό πρόγραμμα υγειονομικής περίθαλψης των γυναικών ο Νικολάς Μαδούρο ήταν σαφής στις οδηγίες του: «γεννάτε, γεννάτε».

«Ο Θεός να σε ευλογεί που έδωσες ζωή σε έξι αγόρια και κορίτσια», είπε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας απευθυνόμενος σε γυναίκα που ήταν στην εκδήλωση. «Κάθε γυναίκα πρέπει να κάνει έξι παιδιά, για το καλό της χώρας», πρόσθεσε.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μια παρατεταμένη και αδιέξοδη οικονομική κρίση, η οποία έχει προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα. Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του BBC που επικαλείται στοιχεία της UNICEF από το 2013 έως το 2018 το 13% των παιδιών στη Βενεζουέλα ήταν υποσιτισμένα.

Η αντιπολίτευση αντέδρασε έντονα στις παροτρύνσεις λεγόμενα του Μαδούρο. «Τα νοσοκομεία δεν λειτουργούν, τα εμβόλια είναι ελάχιστα, οι γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν επειδή είναι υποσιτισμένες ή να αγοράσουν γάλα, επειδή είναι απρόσιτο και η χώρα αντιμετωπίζει αναγκαστική μετανάστευση, εξαιτίας της ανθρωπιστικής έκτακτης ανάγκης», έγραψε στο Twitter η Μανουέλα Μπολιβάρ, μέλος της εθνοσυνέλευσης.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων