Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Μακρόν: Ερχεται υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, το βράδυ της Δευτέρας, θα απευθύνει διάγγελμα στον γαλλικό λαό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελιζέ. Η προεδρία δεν έχει δώσει διευκρινίσεις για το περιεχόμενο του διαγγέλματος.

Ωστόσο, πηγές του περιβάλλοντος του προέδρου και ενώ η υγειονομική κατάσταση επιδεινώνεται εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα, ανέφεραν πρόσφατα ότι σκοπεύει να παρουσιάσει τους στόχους του για το τελευταίο δεκάμηνο της προεδρίας του και ιδίως τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει, όπως αυτή του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ενδέχεται, πάντως, να ανακοινώσει και τα μέτρα που θα αποφασίσει το Συμβούλιο κατά της Covid-19, το οποίο θα συνεδριάσει το πρωί της Δευτέρας στο προεδρικό μέγαρο. Στα θέματα που θα συζητηθούν είναι μεταξύ άλλων και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

«Θα λάβει υπόψη του τα υγειονομικά δεδομένα», είχε δηλώσει την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν δήλωσε ότι η μετάλλαξη Δέλτα αναμένεται να εκτοπίσει πολύ σύντομα όλες τις άλλες μεταλλάξεις του ιού SARS-CoV-2 στη Γαλλία και σήμερα ευθύνεται για περίπου τις μισές μολύνσεις που καταγράφονται καθημερινά.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων

spot_img