Πέμπτη, 30 Ιουνίου, 2022

Μανιάτης: Να θεσμοθετηθούν κανόνες για μια ισότιμη προεκλογική διαδικασία

Ο υποψήφιος για την προεδρία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Γιάννης Μανιάτης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) καθ. Ν. Αλιβιζάτο, με θέμα τη θεσμοθέτηση κανόνων διεξαγωγής της προεκλογικής εκστρατείας.

Ο κ. Μανιάτης ζητάει να εφαρμοστούν οι κανόνες δεοντολογίας και διαφάνειας που έχει προτείνει ο κ. Αλιβιζάτος και επιπλέον προτείνει:

1. Πραγματοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων debates με όλους τους υποψηφίους στις Περιφέρειες της χώρας (από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχω προτείνει τη διενέργεια 13 debates για κάθε Περιφέρεια της χώρας με συμμετοχή δημοσιογράφων από τα τοπικά ΜΜΕ).

2. Πραγματοποίηση 2 κεντρικών debates, ένα στη Δυτική Αθήνα για θέματα ανεργίας κι ένα στη Χαλκιδική για θέματα επενδύσεων και ανάπτυξης.

3. Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί για «τη διοργάνωση τουλάχιστον 3 ανοιχτών εκδηλώσεων πολιτικού προγραμματικού διαλόγου, σε ισάριθμες περιφέρειες της χώρας, με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων, που θα μεταδοθούν διαδικτυακά και θα επιδιωχθεί να μεταδοθούν και τηλεοπτικά».

4. «Διαχωρισμός της προεκλογικής εκστρατείας των υποψηφίων από την τρέχουσα πολιτική δραστηριότητα, λόγω του αξιώματος που κατέχουν».

5. «Διασφάλιση ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων κονδύλια που προέρχονται από την κρατική χρηματοδότηση προς τα πολιτικά κόμματα ή άλλους φορείς και γενικά δημόσιων πόρων, εθνικών ή κοινοτικών (ανθρώπινο δυναμικό, χώροι, λοιπές υποδομές, ατέλειες, κ.λπ.) στους οποίους έχουν πρόσβαση ορισμένοι υποψήφιοι λόγω του αξιώματος που τυχόν κατέχουν».

6. Διασφάλιση ότι υποψήφιοι από το ίδιο κόμμα θα έχουν ίση πρόσβαση σε οργανωτικές δομές, data base και στελεχιακό δυναμικό του κόμματος.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νεου φορέα της προοδευτκής παράταξης εκτιμά ότι με τους παραπάνω κανόνες «θα υπάρξει ουσιαστικό χρονικό διάστημα για να ανταλλάξουμε απόψεις κι επιχειρήματα, να καταθέσουμε προτάσεις για το μέλλον της κεντροαριστεράς και της πατρίδας μας. Να δείξουμε στην κοινωνία ότι αξίζει να τείνει ευήκοον ους».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων