Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Μανιώδη αποστροφή της Ουάσινγκτον για τη Βόρειο Κορέα καταγγέλλει η Πιονγκ Γιανκ

Γράφει ο Δημήτρης Κατσαρός

Η Πιονγκ Γιανκ παραπονιέται για τις ΗΠΑ. Χαρακτηρίζει την πολιτική τους εχθρική και καταπιεστική απέναντι στη Βόρεια Κορέα. Η κρατική τηλεόραση της Λαϊκής Δημοκρατίας μετέδωσε τη δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου εξωτερικών της Βόρειας Κορέας ο οποίος μίλησε για μανιώδη αποστροφή της Ουάσινγκτον εναντίων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βορείου Κορέας.

Πρόκειται για όσα επακολούθησαν την ανακοίνωση των νέων κυρώσεων που επέβαλλαν οι ΗΠΑ μετά την κυβερνοεπίθεση εναντίων της εταιρίας SONY την οποία οι αμερικανικές αρχές αποδίδουν σε δουλειά κρατικών υπαλλήλων της Πιόνγκ Γιάνγκ.

Η κυβέρνηση της Πιονγκ Γιάνγκ βέβαια δεν αποδέχθηκε καμία τέτοια κατηγορία. Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Euronews, οι κυρώσεις αφορούν τρεις εταιρίες μεταξύ των οποίων είναι και η υπηρεσία πληροφοριών του Στρατού της Βόρειας Κορέας. Στους στόχους των κυρώσεων περιλαμβάνονται και πρόσωπα που έχουν να κάνουν με εμπόριο όπλων.

Αυτό που ξεχώρισα ως σημαντικότερο για την είδηση είναι ότι οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίων της Βορείου Κορέας έχουν ως αφορμή την επίθεση της δεύτερης όχι σε κάποιο κράτος αλλά εναντίων της εταιρίας. Το ενδιαφέρον στοιχείο αυτό ενισχύεται έτι περαιτέρω από το δημοσίευμα του euronews που σημειώνει ότι πρώτη φορά οι ΗΠΕ κάνουν κάτι τέτοιο. Η SONY είναι μια εταιρία κολοσσός που είναι επόμενο να είχε τη στήριξη της κυβέρνηση των ΗΠΑ, ωστόσο το μέγεθος της αντίδρασης δείχνει ότι μάλλον η επίθεση στη SONY αποτέλεσε την καλύτερη αφορμή για να χτυπηθεί η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Πιονγκ Γιανγκ αλλά και να αποκατασταθεί το κύρος των ΗΠΑ για άλλες κυβερνοεπιθέσεις που το είχαν πλήξει έντονα, όπως για παράδειγμα εκείνη στο Λευκό Οίκο πρόσφατα.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων