Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Marc Randolph: 8 πράγματα που έκαναν τον ιδρυτή του Netflix δισεκατομμυριούχο

Κάθε γονιός θέλει να δει το παιδί του να πετυχαίνει με κάθε τρόπο και έχει τις δικές του μεθόδους γι’ αυτό. Για παράδειγμα, ο Warren Buffett έδωσε στα παιδιά του ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που θα τους επέτρεπε να κάνουν οτιδήποτε, αλλά όχι τόσο ώστε να μην κάνουν τίποτα. Ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, θέλει να αφήσει ένα μικρό χρηματικό ποσό για τα παιδιά του ώστε να βρουν την δική τους πορεία στη ζωή χωρίς να βασίζονται πάνω στα προσόντα του πατέρα τους.

Ο συνιδρυτής του Netflix, Marc Randolph, έχει τη δική του ιδιαίτερη ιστορία. Όταν ο Randolph αποφοίτησε από το κολέγιο, ο πατέρας του τού έδωσε ένα απλό χειρόγραφο κομμάτι χαρτί που περιέχει οκτώ κανόνες. Αυτοί οι κανόνες έπρεπε να βοηθήσουν τον Marc να εξασφαλίσει την επιτυχία. Ο επιχειρηματίας διατηθεί ακόμα αυτό το φύλλο χαρτί και πρόσφατα μοιράστηκε το περιεχόμενό του με το κοινό, ώστε όλοι να μπορούν να ακολουθήσουν τις συμβουλές του πατέρα του.

Παρακάτω οι κανόνες

Προσπαθήστε πάντα να κάνετε 10% περισσότερο από όσα σας ζητήθηκαν
Ποτέ μη λέτε την άποψή σας για πράγματα που δεν καταλαβαίνετε και δεν γνωρίζετε
Να είστε ευγενικοί και διακριτικοί πάντα με τους άλλους
Μην προσβάλλετε τους άλλους, κάντε εποικοδομητική κριτική
Μην φοβάστε να λάβετε αποφάσεις όταν έχετε την ευθύνη
Μετρήστε όλα όσα μπορούν να μετρηθούν
Να είστε ανοιχτοί σε όλα αλλά και να επικρίνετε πράγματα
Να είστε ευκίνητοι

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Marc Randolph πριν από 20 χρόνια αρνήθηκε να πουλήσει την εταιρεία του στον Jeff Beozs, ο οποίος τους πρόσφερε αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Κι αυτό ήταν σίγουρα μια λογική απόφαση, επειδή το Netflix έχει πλέον περισσότερους από 150 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και η κεφαλαιοποίηση της αγοράς από το 2019 ήταν 129 δισεκατομμύρια δολάρια.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων