Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, 2021

Μαριάννα Λάτση: Αντικαρκινική μονάδα «Νίκος Κούρκουλος» και στη Θεσσαλονίκη

Είναι όντως σπάνιο στις ζοφερές συνθήκες που ζούμε να ακούγονται τόσο καλά και παρηγορητικά νέα όπως η δημιουργία μιας νέας υπερσύγγρονης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας, δωρεά της κας Μαριάννας Ι. Λάτση-ύστερα από την άκρως πετυχημένη λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας “Νίκος Κούρκουλος” στην Αθήνα.

Σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης τόσο εκ μέρους της κυρίας Λάτση, η οποία παρευρέθη στην σεμνή εκδήλωση συνοδευόμενη από τα παιδιά της Εριέττα και Φίλιππο, όσο και εκ μέρους των παρευρισκομένων: του Υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, του Προέδρου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Βαγγελη Φιλόπουλου, της υποδιοικήτριας της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης κυρίας Ειρήνης Χατζοπούλου και της Διοικήτριας του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης κυρίας Ευαγγελίας Κουρτέλη-Ξουρή υπεγράφη η σύμβαση της Δωρεάς μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου, της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και της δωρήτριας κας Μαριάννας Ι. Λάτση.

Εκφράζοντας την αμέριστη ευγνωμοσύνη τους αμφότερες η κ. Χατζοπούλου όσο κι η κ. Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή μίλησαν για ένα πραγματικό σπουδαίο δώρο και για ένα “ψυχικό συμβόλαιο”-ειδικά στις δύσκολες μέρες που διέρχεται ο τομέας της Υγείας λόγω της γενικότερης επιβάρυνσης της πανδημίας. Η νέα αποκεντρωμένη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος», που θα παραδοθεί από τη Δωρήτρια στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εντός του 2021, θα στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Στόχος της δωρεάς είναι η αποσυμφόρηση του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο η Μονάδα θα ανήκει οργανικά, μέσω της εξυπηρέτησης τουλάχιστον 35.000 ογκολογικών ασθενών ετησίως-ένας πραγματικά πολυ μεγάλος αριθμός που καθιστά αντιληπτή και τη σπουδαιότητα του έργου.

Η σημαντική δωρεά, ύψους 2.000.000 ευρώ, για τη δημιουργία μιας δεύτερης Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας που θα φέρει το όνομα ενός σπουδαίου Έλληνα, του Νίκου Κούρκουλου, στη Θεσσαλονίκη αυτή τη φορά, δίνει ελπίδα σε όλους τους συνανθρώπους μας και αποδεικνύει πόσα πολλά μπορεί να πετύχει η συνεργασία του Ελληνικού Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. Ευχαριστώ προσωπικά την κα Λάτση για την επαναλαμβανόμενη γενναιοδωρία της και την σημαντική στήριξή της στη μάχη κατά του καρκίνου στη χώρα μας»

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων