Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Οι 4 «χρυσοί» κανόνες του για να πετύχει κάποιος στη ζωή του

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ από το «μηδέν» κατάφερε να δημιουργήσει τον γίγαντα που ονομάζεται Facebook, ωστόσο τα μυστικά της επιτυχίας δεν τα κρατάει μόνο για τον εαυτό του.

Η Ναόμι Γκλέιτ, ξεκίνησε να εργάζεται στο Facebook το 2005, ως βοηθός marketing ενός τμήματος και πλέον είναι η αντιπρόεδρος του ομίλου με ειδίκευση στην κοινωνική προσφορά της εταιρείας. Εχει ξοδέψει αμέτρητες ώρες μαζί με τον ισχυρό άνδρα του Facebook για να αναλύουν τις ιδέες τους, να μοιράζονται προοπτικές για την εξέλιξη της εταιρείας, αλλά συνυπήρξαν και σε πολλές στιγμές διαφωνίας.

Σύμφωνα με την ίδια, μετά από τα τόσα χρόνια συνεργασίας με τον Ζούκερμπεργκ υπάρχει μια συνάντηση με εκείνον που θα της μείνει για πάντα στο μυαλό καθώς της έδωσε την κορυφαία συμβουλή που θα μπορούσε.
Οι 4 «χρυσοί κανόνες» του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Το 2013, η Γκλέιτ και ο Ζούκερμπεργκ πήραν μέρος εθελοντικά ως ομιλητές σε κάποια σεμινάρια σε παιδιά γυμνασίου στην Καλιφόρνια. Ενα από αυτά τα σεμινάρια, είχε να κάνει με την προσωπική ανάπτυξη και εξέλιξη. Τότε ο Ζούκερμπεργκ έγραψε στον πίνακα τους τέσσερις κανόνες.

Αυτοί ήταν:
Να αγαπάς τον εαυτό σου
Μετά, μπορείς να φροντίσεις τους άλλους
Να εστιάζεις σε όσα μπορείς να ελέγξεις
Για αυτά τα τρία, ποτέ μην τα παρατήσεις.
«Αυτά τα μαθήματα με ακολουθούν ακόμα», είπε η Γκλέιτ στο Business Insider και πρόσθεσε: «Εννοείται πως έγινε ένα μάθημα και για την δική μου ζωή».

Εξηγώντας στη συνέχεια τη σημασία όσων είπε ο δημιουργός του Facebook, τόνισε: «Υπάρχουν δύο βασικά σημεία για να κρατήσει κανείς από αυτά. Το πρώτο είναι πως πριν μπορέσεις να φροντίσεις άλλους, θα πρέπει να αποδεχθείς και να βοηθήσεις τον εαυτό σου. Ο δεύτερος άξονας, είναι πως δεν έχει νόημα να εστιάζεις σε πράγματα που ξεφεύγουν από τον έλεγχό σου. Να προσέχεις μόνο όσα μπορείς να ελέγξεις στη ζωή και να είναι σταθερά συγκεντρωμένος σε αυτά. Πιστεύω είναι μερικές πολύ καλές συμβουλές».

Πηγή: iefimerida.gr

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων