Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

«Μασάει» ο…πρωθυπουργός;

Η προχθεσινή συζήτηση στη βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είχε και εντάσεις, είχε και σκληρά ερωτήματα. Όπως για παράδειγμα αυτό που έθεσε στη δευτερολογία του ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για το αν…«μασάει» ο πρωθυπουργός και δεν προχωράει η διερεύνηση μεγάλων σκανδάλων. Διότι όπως και να το κάνουμε είναι άλλο να απειλούνται να μπουν φυλακή πολίτες που χρωστούν στο δημόσιο πέντε κι έξι χιλιάρικα και κάποιοι να έχουν κάνει «πάρτι» και να παραμένουν στο απυρόβλητο.

Ιδού πως το έθεσε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων:…«Μασάτε» χοντρά από απειλές και από εντολές των δανειστών. Και αν δεν «μασάτε», γιατί δεν προχωράτε στη διερεύνηση των σκανδάλων εκείνων για τα χρήματα τα οποία έχουν κλέψει επώνυμοι Έλληνες; Θα μου πείτε: «Βάλαμε κάποιους φυλακή». Τον Λαυρεντιάδη τον ξέρετε; Για ρωτήστε τον κ. Λαυρεντιάδη, πριν πάρει την PROTON όταν είχε την ευθύνη ο κ. Προβόπουλος, δάνεια όπως αυτά που έδωσε ο Λαυρεντιάδης και πήγε στη φυλακή, έδωσε ο Προβόπουλος; Εγώ προκαλώ τον Οικονομικό Εισαγγελέα να το ψάξει τώρα. Και δεν είναι σε ασυλία αυτός, γιατί σε ασυλία μπορεί να τον βάλατε, παραδείγματος χάρη, για το θέμα του ότι έβαλε στο PSI τα λεφτά των Ταμείων -και των μετοχικών ταμείων και των ασφαλιστικών και των νοσοκομείων- και εν συνεχεία τα «κούρεψε», ενώ γνώριζε ότι θα πάει στο 50%. Και εκεί μπορεί να τον προστατεύετε δήθεν, αλλά δεν τον προστατεύετε από τις μέρες που διοικούσε την PROTON. Για ψάξτε το και αυτό, αφού δεν «μασάτε». Η ιστορία σας, κύριε Πρωθυπουργέ, δείχνει ότι όχι απλώς «μασάτε», όχι απλώς παίρνετε εντολές, αλλά είναι και περίεργος ο ρόλος σας.

Το γάντι της πρόκλησης ο Καμμένος το έριξε. Ο Σαμαράς όμως δεν το σήκωσε, επιλέγοντας να απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι εύκολα αντιμετωπίσιμη. Τα δύσκολα, για τα έργα και τις ημέρες του κ. Προβόπουλου έμειναν αναπάντητα. Μαζί ασφαλώς με το κεντρικό ερώτημα του αν «μασάει» τελικά ο πρωθυπουργός.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων