Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

«Μασάζ» Σαμαρά στον Κουβέλη

Ψυχολογικό μασάζ στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ έκανε στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Αντώνης Σαμαράς.

Αφορμή το διάβημα στο οποίο προέβη ο Φώτης Κουβέλης προς την κυβέρνηση για τον…αποκλεισμό του εκλεκτού του, Αντώνη Μανιτάκη από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Ο Μανιτάκης έγινε έξαλλος, «κάρφωσε» τον Στουρνάρα πως αφού αυτός κάνει τις διαπραγματεύσεις να βάλει και την υπογραφή του για τις απολύσεις στο δημόσιο και αμέσως μετά προσέτρεξε στον Φ. Κουβέλη για να τον ενημερώσει σχετικά.

Ως γνωστόν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς έχει βάλει περίπου βέτο στον πρωθυπουργό για την διατήρηση στην κυβέρνηση και μάλιστα στα ίδια υπουργεία των κ.κ. Μανιτάκη και Ρουπακιώτη. Εξ αυτού του λόγου άλλωστε όταν ο δεύτερος έκανε τον ζόρικο για να βάλει την υπογραφή του κάτω από το Μνημόνιο έγινε χαμός με τον υπουργό Οικονομικών.

Τώρα, ο χαμός γίνεται μεταξύ Μανιτάκη και Στουρνάρα. Ο Σαμαράς μαθαίνοντας από τους συνεργάτες του ότι ο Κουβέλης απειλεί με αποχώρηση από την κυβέρνηση εξαιτίας του τρόπου αντιμετώπισης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης τηλεφώνησε δύο φορές στον Κουβέλη και τον διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις με το σχέδιο Μανιτάκη.

Ο πρωθυπουργός καθησύχασε μεν τον Κουβέλη παραμένει όμως προβληματισμένος. Γιατί όταν, κάποια στιγμή θα κάνει τον περίφημο ανασχηματισμό βάση του βέτο της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να μετακινήσει τους Μανιτάκη και Ρουπακιώτη. Έλα όμως που το ΠΑΣΟΚ και ο Βενιζέλος καραδοκούν και ήδη έχουν διαμηνύσει στον Σαμαρά πως η ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να συμπεριφέρεται μ’ αυτόν τον τρόπο! Άλλωστε μπορεί τουλάχιστον ένα από τα δύο υπουργεία της ΔΗΜΑΡ να τα γλυκοκοιτάζει η Ιπποκράτους…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων