Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Mάσκες και προστατευτικό εξοπλισμό κατασκευάζει η Lamborghini

Η αυτοκινητοβιομηχανία στο σύνολό της έχει δείξει αξιόλογα αντανακλαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του covid-19. Οι περισσότερες εταιρίες έχουν διαθέσει το παραγωγικό τους δυναμικό για την κατασκευή κατάλληλου ιατρικού εξοπλισμού και από αυτό δεν εξαιρούνται ούτε οι ιταλικές εταιρίες εξωτικών supercar που προσπαθούν να βοηθήσουν με κάθε τρόπο το σύστημα υγείας της Ιταλίας η οποία είναι μεταξύ των χωρών με το πιο βαρύ πλήγμα.

Η Lamborghini ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής μασκών και προστατευτικών προσώπου στο εργοστάσιό της στην Sant’Agata. Οι μάσκες θα παραχθούν από το τμήμα που ράβει τις εσωτερικές επενδύσεις και είναι υπεύθυνο για την εξατομίκευση των Huracan και Aventador, με στόχο την παραγωγή 1.000 μονάδων ημερησίως. Αντίστοιχα τα προστατευτικά προσώπου από πλέξιγκλας θα παράγονται στη μονάδα που κατασκευάζει τα ανθρακονημάτινα τμήματα, σε τρισδιάστατους εκτυπωτές με στόχο τα 200 αντίτυπα καθημερινά.

Ο εξοπλισμός που θα παραχθεί από την Lamborghini θα δωριθεί για την προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Sant’Orsola-Malpighi στη Μπολόνια. Ο Stefano Domenicali, πρόεδρος και CEO της Lamborghini τόνισε την σημασία που έχει σε τέτοιες στιγμές η ενότητα και η από κοινού προσπάθεια σημειώνοντας πως η εταιρία θα συνεχίσει να υποστηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο το ιατρικό προσωπικό που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.

1F3D9E8F-E33C-42D4-87B9-8DA8E7E15C00

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων