Κυριακή, 29 Μαΐου, 2022

Μάστιγα η εμπορία ανθρώπων – Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μπαίνει ενεργά στον αγώνα [video]

«Ήμουν 24 χρονών, έχω λάβει αξιοπρεπή μόρφωση, έχω καλή σωματική κατάσταση, “Πώς μπόρεσε να μου συμβεί αυτό;” κάτι τέτοιο. Ένας τύπος σταμάτησε δίπλα μου μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ένα αρκετά ακριβό αυτοκίνητο. Είπε πως εκτός από δουλειά, θα μου έβρισκε και ένα μέρος να μείνω. Δουλεύαμε έως και 15 ώρες την ημέρα. Έχω δει ανθρώπους να δέχονται επίθεση με εργαλεία της δουλειάς, με φτυάρια, με αξίνες. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι θα μπορούσε να συμβεί σε όλους.»

Με ένα βίντεο που επιχειρεί να εκπέμψει δυνατό μήνυμα, να αφυπνίσει συνειδήσεις και να κινητοποιήσει τους πολίτες, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνει την παρουσία του στον αγώνα που διεξάγεται πανευρωπαϊκά.

Η εμπορία ανθρώπων είναι η εκμετάλλευση ενός ατόμου παρά τη θέλησή του με χρήση βίας. Πρόκειται για ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα εγκλήματα στον κόσμο. 15.846 θύματα καταγράφηκαν στην ΕΕ μεταξύ 2013 και 2014 θύματα εμπορίας για σεξουαλική εκμετάλλευση, εργασία, όργανα και οικιακή εργασία. Τα περισσότερα είναι γυναίκες και κορίτσια…

Περισσότερα από τα μισά θύματα είναι κάτω των 25…

Το 2011, η ΕΕ υιοθέτησε οδηγία με στόχο την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων, με την αποτελεσματική δίωξη εγκληματιών και την καλύτερη προστασία των θυμάτων. «Η διασυνοριακή αστυνόμευση, οι κοινές ομάδες έρευνας και το έργο της Ευρωπόλ είναι όλα απαραίτητα. Αλλά δεν είναι αρκετά, πρέπει να συνεχίσουμε να εγείρουμε το θέμα, να εκπαιδεύουμε τους ανθρώπους να βλέπουν τα σημάδια και να αναφέρουν αυτά τα σημάδια, για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να καταπολεμήσουμε μαζί αυτά τα εγκλήματα, τα οποία είναι διασυνοριακά και ιδιαίτερα σύνθετα από την ίδια τη φύση τους.»

Με τη μεταναστευτική κρίση εν εξελίξει, το Κοινοβούλιο εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα στον αγώνα ενάντια στην εμπορία ανθρώπων.

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων