Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Μάταια περίμενε τη Μέρκελ ο Τσαυτάρης!

Τα τρακτέρ έβαλαν μπροστά τις μηχανές τους και παρατάχθηκαν στις πλατείες χωριών στους νομούς Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας χθες Κυριακή, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική για τον πρωτογενή τομέα, τη φορολογία και τις αγροτικές αποζημιώσεις, αλλά και στην προωθούμενη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ήταν ένα πρώτο προειδοποιητικό αγωνιστικό βήμα, το οποίο αναμένεται να έχει συνέχεια αν έστω ένα μέρος των αιτημάτων δεν γίνει αποδεκτό. Τώρα αν θα δει κανείς να προελαύνουν τρακτέρ…στο Σύνταγμα είναι νωρίς να το πει ακόμη, όπως νωρίς είναι να πει κανείς πως δεν θα αναληφθούν έγκαιρα πολιτικές πρωτοβουλίες, δεν θα κοπεί η Ελλάδα στη μέση (ξέρετε αποκλεισμός Κόμβου Μικροθηβών και τα τοιαύτα) κ.τλ.

Όπως κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, αν ο θόρυβος των μηχανών των τρακτέρ ακούστηκε στην Πλατεία Βάθη, όπου κατοικοεδρεύει το αρμόδιο υπουργείο, πολλώ δε μάλλον στη Γερμανία, όπου τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν ο αρμόδιος υπουργός.

Ο οποίος υπουργός, είχε μεταβεί για να παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης International Green Week στο Βερολίνο κι ήλπιζε πως θα είχε ένα φωτογραφικό ενσταντέ με την γερμανίδα καγκελάριο ‘Ανγκελα Μέρκελ, κατά την επίσκεψή της στην έκθεση.

Είχε ανάψει τα τηλέφωνα ο στενός κύκλος του υπουργού, λέγοντας και ξαναλέγοντας για την αναμενόμενη face to face «συνάντηση» του υπουργού με την πανίσχυρη κυρία.
Και ξανάναψε τα τηλέφωνα ελάχιστη ώρa αργότερα, λέγοντας και ξαναλέγοντας, πως καλέ λάθος καταλάβατε, είναι τόσο φορτωμένο το πρόγραμμα της σιδηράς κυρίας (της Μέρκελ πάντα) που δεν θα προλάβει να περιηγηθεί της έκθεσης, άρα να επισκεφθεί και τα ελληνικά περίπτερα…

Φευ, πάει η φωτογραφία, πάνε και τα θετικά παραπολιτικά σε μπλόγκς και εφημερίδες…

Εμ, dear, τα μεταξωτά επικοινωνιακά παιχνίδια, θέλουν και επιδέξιους χειρισμούς…

ΥΓ1: Σε κάθε περίπτωση πάντως, βέβαιη πρέπει να θεωρείται η συνάντηση του κ. Αθ. Τσαυτάρη, με τα προβλήματα της ελληνικής πραγματικότητας. Οπερ σημαίνει ότι μέσα στην εβδομάδα, λογικά θα δει τους ανθρώπους του Θεσσαλικού κάμπου που πήραν τις πλατείες με τα τρακτέρ για να αποφύγει τα χειρότερα.

ΥΓ2: Εντάξει, δεν είναι και το καλύτερο του κάθε υπουργού γεωργίας η φωτό με τα τρακτέρ, αλλά απο το ολότελα που έλεγε και η γιαγιά μου, καλή και η Παναγιώταινα…

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων