Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη τηλεμαχία Γεννηματά-Ανδρουλάκη

Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, Φώφης Γεννηματά και Νίκου Ανδρουλάκη, λόγω του πένθους για τα θύματα της κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική.

Η απόφαση ελήφθη από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί κανονικά την Κυριακή.

Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για τις ανθρώπινες απώλειες στη Δυτική Αττική.

Γι’ αυτό, όπως συμπληρώνει η Επιτροπή, αποφάσισε:

  • Πρώτον, μετά από συνεννόηση με τους δυο υποψηφίους, να ματαιώσει την προγραμματισμένη τηλεμαχία τους.
  • Δεύτερον, να συστήσει στους υποψηφίους να αναστείλουν την προεκλογική δραστηριότητά τους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εμφανίσεών τους, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου.
  • Τρίτον, να διεξαχθεί κανονικά ο δεύτερος γύρος των εκλογών, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με όσα έχουν αναγγελθεί. Σύμφωνα με την Επιτροπή, αίτημα αναβολής που διατύπωσε, μετά την κήρυξη εθνικού πένθους, ο κ. Ανδρουλάκης, δεν έγινε δεκτό, διότι στις 26 Νοεμβρίου και τις 3 Δεκεμβρίου διεξάγονται οι εκλογές των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Σε δήλωσή της, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως «αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση, να αναβάλλω τις προεκλογικές μου δραστηριότητες ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων και συμπαράστασης στους πληγέντες».

σχετικα αρθρα

ροη ειδησεων